Deelnemers van TTW aan de Create Team Cup 2020, inclusief trainster Monique Zwarthoed.
Deelnemers van TTW aan de Create Team Cup 2020, inclusief trainster Monique Zwarthoed. ((Foto: Robert Slippens))

Zilver voor turnsters TopTurnen West

HOOGWOUD - Voor de vierde keer organiseerde de stichting TopTurnen West een vriendschappelijk Internationaal toernooi in de eigen turnhal op het evenemententerrein De Weijver. In totaal streden 62 turnsters tijdens de Create Team Cup voor de team als individuele overwinning. In de kleine maar gezellige ambiance van de turnhal werd het in grote getallen aanwezige publiek voorzien van topsport van de hoogste plank.

Naast de deelname van een aantal buitenlandse clubs waren er ook topclubs uit Nederland aanwezig. Het team van TopTurnen West, bestaande uit Mara Slippens, Sam van der Hilst en Eva Nieuwenhuizen turnden een geweldige meerkamp en wist zich goed staande te houden. De beloftevolle turnsters turnden met een goede focus voor eigen publiek wat leidde tot een tweede plaats op het schavot. De Create Team Cup werd gewonnen door het trio van SV PAX Hoofddorp met op de derde plaats het team van Topturnen Zuid.

De pas geselecteerde turnster voor Jong Oranje van team NL stal de show in de meerkampwedstrijd. Niet geheel verwacht, maar zeker verdiend kreeg Mara de gouden medaille omgehangen voor respectievelijk Ghizlane Barraki en Cathalina Matamala van SV PAX Hoofddorp.

Op zaterdagochtend was de wedstrijd voor de turnsters vanuit de onderbouw. Het was een spannende wedstrijd. Publiek genoot enorm en de kinderen werden fijn aangemoedigd. TTW turnster Jelisha Dijkhuizen werd in het mixteam met het team Amel uit België keurig derde. Jelisha turnde een zeer stabiele wedstrijd wat onder meer zorgde voor deze ranking.

De zes beste turnsters van de toestellen sprong, brug, balk en vloer mochten zondag nog een keer aantreden om te strijden voor de titel toestelkampioen CREATE.
Mara mocht op alle vier de toestellen aantreden en wist op vloer goud en op sprong een zilveren medaille te scoren.

Op het toestel brug deed Sam wat van haar gevraagd werd en turnde een mooie oefening. Hierdoor mocht zij als derde op het podium gaan staan en kreeg de bronzen medaille omgehangen.

Tijdens de warming-up voor de finale op balk wist Eva haar zenuwen moeilijk in bedwang te houden, maar eenmaal in competitie straalde ze van oor tot oor en turnde ze een super strakke oefening.

Eva verdiende hiermee een derde plaats en kreeg de bronzen plak omgehangen.

Meer berichten