Jong en oud vermaakte zich prima met elkaar.
Jong en oud vermaakte zich prima met elkaar. ((Foto: aangeleverd))

Winter in je bol groot succes

REGIO - Leerlingen van de groepen 7 en 8 van Bonifatiusschool en 't Ruimteschip waren vrijdag 7 februari gastheer en -vrouw van bijna negentig gasten (veel ouderen en een aantal ouders) van het evenement Winter in je Bol.

Het werd op locatie Ruimteschip een geslaagde middag. Na de koffie met iets lekkers (gebakken door de kinderen) gingen de gasten, begeleid door de leerlingen, een circuitje doen langs vier onderdelen.

De creatieve workshops werden verzorgd door Nicolette Veenman, die bordjes ging schilderen.

De muzikale workshop was aangeboden door Muziek Opmeer en werd verzorgd door Ronald Spanjaard. Met simpele instrumenten en body-percussion werd een lied ingestudeerd en uitgevoerd.

Bij de sportieve workshop deden de gasten en de kinderen gezelschapsspellen met elkaar en bij de informatieve workshop vertelden Syrische vluchtelingen (waaronder een tweetal Ruimteschipleerlingen) hun verhaal. Geëmotioneerd hoorden de gasten de verhalen achter de vlucht uit Syrië. De Syrische hapjes tussendoor lieten de gasten zich goed smaken.

Nadat allen zich verzamelden in de leshal, werd de wintermaaltijd (boerenkool met rookworst) geserveerd door de jeugd. De catering werd verzorgd door Sjaak Beerepoot.

Veel positieve reacties van iedereen, dus een geslaagde middag was. De kinderen hadden diverse taken: kaartjescontrole, garderobe, gastenbegeleider, bardienst, toiletbewaking of afwassen.

Winter in je Bol was een samenwerking van 't Ruimteschip, Bonifatiusschool, Stichting Samen en Stichting Award Opmeer.

Zomer in je Bol vindt donderdag 18 juni plaats op het plein van de pastoor Meriusflat.

Meer berichten