Het prinselijk trio van de Deurdarsers.
Het prinselijk trio van de Deurdarsers. ((Foto: Deurdarsers / Sonja van Tartwijk))

Carnaval vieren in 't Darsgat

REGIO - De Deurdarsers vieren carnaval met hun nieuwe prins: Bob Bougie. Het thema is tropische en het Prinselijke Trio, prins Bob Bougie van Sacker tot Darser (Bob Knijn), hofdame Miranda (Miranda Bakker) en adjudant Kevin Dam gaan ervan uit dat het een feestelijke en vooral tropisch carnavalsfeest wordt.

De carnavalsoptocht op wielen vindt zaterdag 22 februari plaats van 13.30 tot 03.00 uur. Fietsen, skelters, skateboards'bolderwagens'bakfietsen en kinderwagens, alles mag worden versierd ! Rond 12.00 uur is iedereen welkom om te versieren bij de Brandweerkazerne in Opmeer. Wie al versierd heeft, een wagen gebouwd of verkleed is, is welkom tussen 12.30 en 13.00 uur op de verzamelplek aan de Paardenmarkt. Alle deelnemers starten met de tropische optocht om 13.30 uur en gaan via de Breestraat, Koninginneweg, Wuiver, Gruttostraat, Pastoor Meriusstraat, Lindegracht, Koninginneweg, Wuiver, Herenweg, van Roozendaalstraat, Verzetstraat, Meeuwenstraat, Plevier, Fazant, Meeuwenstraat, Lijster, Roerdomp, Rietgans, Spanbroekerweg richting Café Vol. De uitgelaten carnavalsvierders lopen achter de muziek aan van Muziekvereniging Erato. Iedereen wordt tussen 14.30 en 15.00 uur verwacht bij café VOL.

Kinderdisco

De tropische kindermiddag met kinderdisco wordt gehouden na de optocht in café VOL. Zoals de meeste Deurdarsers wel gewend zijn van de heren DJ Luc en DJ Loet, wordt er ook dit keer een gezellig feestje gebouwd met en voor de kinderen. Het belooft een warme middag te worden met hoge tropische temperaturen.

Aan het eind van deze middag worden ook de prijzen uitgereikt. Iedereen kan gratis naar binnen. Mis dit feest niet.

Vrienden van 't Darsgat

Vrienden van het Darsgat Live beleeft zijn zesde editie. Nog niet eerder meegemaakt? Kom naar dit gezellige feest. Een subtropische avond met vrienden, buren, dorpsgenoten, genieten van lokale, talentvolle artiesten. Na afloop nog lekker dansen op de muziek van de DJ. Kom op tijd (voor 22.00 uur) voor een goede plek om deze mooie show te zien.

Entree: 10 euro, met donateurskaart 5 euro korting. Deze avond is legitimatie verplicht.

Kans Plus

Voor mensen met een beperking wordt zondag vanaf 13.30 uur een gezellig feestje gehouden. Dit doet de organisatie in samenwerking met Kans Plus. Deze middag is uiteraard niet compleet zonder optreden van Juriaan. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een geweldige happening.

Kom naar Zorgcafé 't Koetje in Zandwerven. DJ Roland zorgt voor goede muziek. Entree: 5 euro, inclusief twee consumpties en een hapje.

Het Prinselijk trio brengt dinsdagochtend 25 februari een bezoek aan de Klink en 's middags bij de senioren bij Zandhove en De Schakel.

Meer berichten