Heb ik genoeg WC-papier?

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

REGIO - Veel mensen hamsteren toiletpapier tijdens de coronacrisis. Maar hoeveel toiletpapier is er nou eigenlijk nodig om de quarantaine door te komen? Is de voorraad voldoende of moet er echt nog wat bij worden gekocht? Dit kan nu op een website worden uitgerekend. Bovendien vindt u er tips over hoe je de voorraad wat kan spreiden en welke alternatieven er zijn voor toiletpapier.

Op Blitzresults.com/nl/toiletpapier kan worden berekend hoelang de eigen voorraad toiletpapier meegaat. Daarvoor hoeft alleen antwoord te worden gegeven op de vragen over hoeveel rollen u al hebt en hoe het individuele 'verbruikspatroon' is. Daarna geeft de calculator aan hoelang je ongeveer nog met je voorraad toiletpapier vooruit kunt. Wie kan, mag ook de expert-modus gebruiken. Hier kunnen gegevens zoals de duur van de quarantaine, het aantal vellen en het exacte verbruik gedetailleerd worden ingevoerd. 

“In de meeste gevallen wordt de eigen behoefte schromelijk overschat en gaat het toiletpapier nog verrassend lang mee. Wij hopen met de calculator een actueel probleem met de nodige humor op te kunnen lossen. We willen de mensen er met een knipoog aan herinneren dat het in de meeste gevallen niet nodig is om toiletpapier te hamsteren”, vertelt Tim Lilling, projectleider van rekenportaal BlitzResults.com.