Kaartenactie Steuntje in de rug

Algemeen
Patricia, Sjon en Swen.
Patricia, Sjon en Swen. (Foto: aangeleverd)

SPANBROEK - Margret Schipper uit Spanbroek is begaan met de familie de Boer uit Opmeer. Zij roept iedereen op die hen een steuntje in de rug te geven om een kaart te sturen naar Swen. "Hij kreeg op 12 maart een zware hersenbloeding. Swen, zijn ouders Sjon en Patricia de Boer en zijn broer Mitchell gaan door een hele moeilijke periode."

Sjon biljart met Ton Schipper bij Tokoloco Fashion Biljartclub. Lief en leed wordt daar gedeeld met elkaar. Margret hoorde wat er was gebeurd: "Het is hartbrekend en onzeker. Het idee van een kaartje sturen is ontstaan, omdat ik zó met hen te doen heb. Maar niemand kan iets doen, alleen afwachten. Voor de ouders is het ontzettend moeilijk, bovendien kunnen zij helemaal geen kant op, ook door het coronavirus. Het is of in het ziekenhuis of in het Ronald McDonald huis, met zijn tweetjes. Ik wil het gezin graag een hart onder de riem steken door een kaartenactie op touw te zetten."

Intensive care

Swen is 14 jaar en ligt sinds die afschuwelijke dag op de intensive care van het AMC in Amsterdam en zijn ouders in het nabijgelegen Ronald McDonald huis. "Sjon en Patricia zijn, net als iedereen in Nederland, gebonden door het coronavirus. Ook zij zitten vast, maar dan met gigantische zorgen en angst. Heel langzaam komen er wat lichtpuntjes in de strijd van Swen; kleine beweginkjes op prikkels en het inmiddels weer [bijna] zelfstandig ademen."

Sociaal en behulpzaam

Margret vindt Swen een bijzondere jongen. "Omdat de mannen met elkaar biljarten, leer je natuurlijk ook de families kennen. Swen is een super aardig, sociaal en behulpzaam mannetje en zit op het speciale onderwijs. Recent heeft het gezin hun (schoon)moeder en oma verloren, waar zij nog intens verdrietig van zijn. En nu... gebeurt dit met hun hun zoon Swen. Om Sjon, Patricia en Swen te steunen en hen het gevoel te geven dat zij niet alleen zijn, zou het fantastisch zijn als mensen een kaartje willen sturen."

Steun

Iedereen die de familie De Boer steun wil bieden kan meedoen aan de kaartenactie. Schrijf iets vanuit het hart en stuur dat naar Swen Velthuis, p/a AMC, Meibergdreef 9, 1105 AZ Amsterdam, kamer 128. Het zal het gezin zeker goed doen.