Historisch maaien bij Rundveemuseum

Algemeen
Maaien zoals het vroeger ging bij Rundveemuseum in Aartswoud.
Maaien zoals het vroeger ging bij Rundveemuseum in Aartswoud. (Foto: Hanneke de Boer)

AARTSWOUD - Belangstellenden kunnen zondag 14 juni, op het weiland achter het Rundveemuseum in Aartswoud, een historische maai- en hooidemonstratie bekijken. De oude tractoren en landbouwwerktuigen worden bestuurd door acht enthousiaste leden/eigenaren van de vereniging “Blokkers Oldtimer Club”.

Aan het maaien is een wedstrijd verbonden, netjes maaien is nog een hele kunst! Het museum is voor deze gelegenheid vanaf 10.00 tot 16.30 uur geopend. Voor het bijwonen van dit technische spektakel kan het museum in verbrand met de coronamaatregelen alleen na reserveren binnen drie tijdsblokken worden bezocht. Tussen 10.30 en 12.30 uur, van 12.30 tot 14.30 uur en als laatste mogelijkheid tussen 14.30 en 16.30 uur. Het aantal personen dat van de partij kan zijn is beperkt tot negentien per tijdsblok. Het reserveren kan via tel. 06-12568365 of info@rundveemuseum.nl worden geregeld. Van de bezoekers wordt verwacht dat ze goed ter been zijn, het weiland ligt wat verder weg.

De tractoren worden vanaf 09.30 uur, met aangekoppelde werktuigen zoals een maaibalk, opgesteld op het terrein van het Rundveemuseum. Daar kunnen ze bewonderd worden. Het maaien begint om 10.30 uur. Achter het Rundveemuseum ligt een stukje weiland. Dit gras wordt uiteindelijk een heerlijk maaltje voor de dieren van het museum. Na de lunchpauze vindt nog een demonstratie plaats en wordt met een antieke hooischudder gewerkt. Als het werk erop zit volgt de prijsuitreiking voor de combinatie met de beste maairesultaten.

De entree van het Rundveemuseum Aat Groote, Schoolstraat 43 in Aartswoud, bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Meer informatie, zie www.rundveemuseum.nl.