Leden HOSV betalen een seizoen geen contributie

Algemeen
Wat een enthousiasme om de geur van het groene gras weer te ruiken.
Wat een enthousiasme om de geur van het groene gras weer te ruiken. (Foto: Theo Annes)

OPMEER - Voetbalvereniging HOSV uit Opmeer bestaat dit jaar negentig (!) jaar. Qua aantal leden een kleine, maar bijzondere gezellige club. Met drie mannen, die HOSV uitstralen, aan een tafel en lachen om allerlei verhalen en anekdotes. Jan Scheltis, voorzitter, Herman Ligthart, secretaris en Willem Stuifbergen, oprichter HOSV Friends, ademen HOSV uit.

Met twee velden, die er op dit moment fantastisch bijliggen, een kantine, waar zeven dagen per week reuring is, een voorzitter die heel veel bereikt bij sponsors, wordt het duidelijk dat de Opmeerse voetbalvereniging hoog staat aangeschreven bij de KNVB.

Friends

Een van de succesvolle tak van sport is de afdeling Friends. Jongens en meisjes met een beperking die elke zaterdagochtend welkom zijn op het complex van HOSV. Naast de trainingen worden ook uit- en thuiswedstrijden gespeeld en dat gaat er soms fanatiek aan toe. Vanwege de coronacrisis kon het jubileumfeest in juni niet doorgaan en als alternatief besloot het bestuur dat alle leden voor het seizoen 2020/2021 geen contributie hoeven te betalen. “Het is een mooi alternatief”, zegt Jan Scheltis. “Het afgelopen seizoen is niet volgemaakt en daarom leek ons dit idee het enige juiste.”

G-afdeling

Het was Willem Stuifbergen die 27 jaar geleden het idee opperde om bij HOSV een zogenaamde G-afdeling op poten te zetten. “Het zijn jongens en meisje die een beperking hebben en graag willen voetballen. De meest kinderen zaten op een school, dichtbij het voetbalcomplex. Een van de leerlingen wilde graag voetballen en uiteindelijk werd het een komst van veel nieuwe leden. Later hebben we de naam van G-voetbal verandert in HOSV Friends.”

Een van de doelstellingen van de vereniging is dat iedereen bij de vereniging terecht kan. Onder gehandicapten worden jongens en meisjes verstaan die door een lichamelijke of geestelijke handicap niet met de niet-gehandicapte spelers mee kunnen doen. Het lijkt erop dat er elk seizoen nieuwe aanmeldingen komen. Jan Scheltis: “Op dit moment hebben we 25 senioren en 30 jeugdspelers. Een grote groep die op de zaterdagochtend heerlijk zich even kunnen uitleven op de groene grasmat.”

Ontmoetingsplaats

De kantine van voetbalvereniging is de ontmoetingsplaats voor verschillende verenigingen. “Je kan stellen dat onze kantine zeven dagen per week open is. We krijgen ook steeds meer vraag van verenigingen of ze gebruik mogen maken van onze kantine, die groot en ruim is. Die extra inkomen kunnen we best gebruiken, zodat we weer kunnen investeren in de club”, zegt de enthousiaste voorzitter, die op enkele meters afstand van het voetbalcomplex woont. Naast de inkomsten van de kantine en de contributie van de leden (komend seizoen dus niet) is HOSV blij met de steun van de plaatselijke ondernemers.

Barbecue

“Zo hadden we op zaterdag 18 juli de afsluiting van seizoen en het grootste deel van onze Friends-spelers waren aanwezig. Na een stevige training was het tijd van ontspanning en stond er een heerlijke barbecue klaar. Helemaal gesponsord door de hoofdsponsor, die overigens zelf, samen met zijn vrouw, het vlees aan het bakken was. En we zijn dolblij met de steun van de hoofdsponsor die ons al jaren financieel steunt. De spelers vonden het geweldig en genoten met volle teugen. Wij als bestuur genieten dan ook volop.”

De afsluiting van het seizoen van HOSV Friends was met een training en daarna een barbecue.