Theaterkerk Wadway start seizoen

Algemeen
Diederik van Vleuten.
Diederik van Vleuten. (Foto: aangeleverd)

Het is zo ver; de vernieuwde website van theaterkerk Wadway is klaar: www.theaterkerkwadway.nl. De programmeurs hebben een fantastisch en gevarieerd programma uit het rijke theateraanbod samengesteld. Met gevestigde namen, aanstormend cabaret talenten, toneel en intieme theaterconcerten. In september staat het verteltheater centraal met twee giganten op dit vlak; op 25 september Helmert Woudenberg en op 26 september Diederik van Vleuten.

De eerste helft van het seizoen kan Wadway, door de maatregelen van het RIVM, maximaal dertig bezoekers toelaten in de Theaterkerk. In samenwerking met de impresariaten en de theatermakers zullen een aantal voorstellingen twee keer per avond gespeeld worden. Ook is er soms sprake van een matinee en een avondvoorstelling. 

In 2020 is het vijfenzeventig jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Dat feit wil Helmert Woudenberg gedenken door in een nieuwe solo het verhaal van twee jongens te vertellen, die opgroeien in andere tijden en verschillende omgevingen. Zo komen twee onthutsende verhalen tegenover elkaar te staan waarin we zien hoe de maatschappelijke omstandigheden, maar toch vooral het contact met onze ouders, bepalend zijn voor hoe we als volwassenen in het leven komen te staan. Zie ook www.toneelgroepjanvos.nl/helmertwoudenberg.

Na zijn documentaire over Leonardo Da Vinci kon verteller Diederik van Vleuten hem niet meer loslaten. In zijn voorstelling De Aanbidding Der Wijzen vertelt hij over mijn nieuwe zoektocht naar de grootste alleskunner van de Italiaanse Renaissance. Aan de hand van zijn schilderijen, tekeningen, uitvindingen en notities probeert hij zijn leven maar vooral zijn grote geest te begrijpen. Zeg me waarom, schrijft Leonardo. Waarom zijn de dingen zoals ze zijn? Een voorstelling die perfect past bij de nieuwsgierige bezoeker, gebracht door een magnifieke verteller in de intimiteit van de Theaterkerk. Zie ook www.diederikvanvleuten.nl.

 Reserveren via www.theaterkerkwadway.nl is mogelijk voor alle voorstellingen tot eind december dit jaar.

Helmert Woudenberg.