Kinderspecial op dierendag in Rundveemuseum in Aartswoud

Algemeen
Kinderen houden van dieren.
Kinderen houden van dieren. (Foto: Hanneke de Boer)

AARTSWOUD - In het Rundveemuseum wordt zondag 4 oktober een kinderspecial gehouden. In de middag vinden in twee blokken leuke kinderworkshops plaats rond het thema dierendag. 

Omdat er in de twee tijdsblokken per blok maximaal vijftien kinderen kunnen meedoen is opgave dringend gewenst. De entree bedraagt 7,50 euro voor begeleider en kind, als kinderen zelfstandig komen kost het 5 euro. Voor de begeleidende volwassen bezoekers is er uiteraard een deskundige rondleiding langs de dieren en het museum.

Waar kan men Dierendag beter vieren dan vlak bij de dieren van het het Rundveemuseum? Tijdens de kinderworkshops kunnen kinderen een dier knutselen, een kunstkoe melken, oud-Hollandse spelletjes spelen en kuikentjes bekijken. Om inspiratie op te doen is een tochtje langs alle aanwezige dieren inbegrepen. Tot slot gaan kinderen mooi geschminkt weer naar huis.

De dieren in en rond het Rundveemuseum zijn 4 oktober blij met extra aandacht. Alle dieren en vooral de koeien zijn het altijd al gewend. Als (tamelijk) zeldzaam ras wordt er met de koeien raszuiver gefokt zodat hun aantallen weer stijgen. Het bijzondere is dat de kalfjes bij de moeder blijven. En ook alle andere aanwezige dieren zijn van een opmerkelijk soort. Voor kinderen en begeleiders is het leuk en interessant om het levendige museum te bezoeken. Juist ook op Dierendag!

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. Graag ontvangen de vrijwilligers de kinderen tussen 13.00 en 14.30 uur of tussen 15.00 en 16.30 uur. Het museum is geopend van 12.30 tot 16.30 uur. Reserveren kan via info@rundveemuseum.nl of tel. 06-12568365.

Voor meer informatie, kijk op www.rundveemuseum.nl.

Probeer er maar eens melk uit te krijgen
Schminken tijdens dierendag. Wat wil jij worden?