Bonifatiusschool in Spanbroek definitieve locatie IKC?

Algemeen
De gemeenteraad beslist 29 oktober definitief waar het IKC komt.
De gemeenteraad beslist 29 oktober definitief waar het IKC komt. (Foto: Pexels.com)

SPANBROEK - Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer besloot 6 oktober om de gemeenteraad voor te stellen om het Integraal Kindcentrum (IKC) in Opmeer-Spanbroek te bouwen op de locatie van de Bonifatiusschool.

De gemeenteraad heeft in juli 2020 het benodigde budget voor het IKC in Hoogwoud beschikbaar gesteld, nadat de uitgangspunten voor de definitieve positionering ervan op het terrein tussen de Radboudstraat en de Burgemeester Heijmansstraat in juli 2019 waren vastgesteld. Dit betekent dat alleen voor het IKC Opmeer-Spanbroek nog een definitief besluit over locatie, kosten en dekking nodig is. Na eerdere raadsbesluiten over het toevoegen of afvallen van locaties, zijn in Opmeer-Spanbroek nog twee locaties beschikbaar: de plek waar de basisscholen De Akker en ’t Ruimteschip gevestigd zijn en de plek waar nu de Bonifatiusschool staat.

Het IKC is op de locatie Bonifatius inpasbaar, met de beoogde IKC-partners: onderwijs, kinderopvang, muziekeducatie, de bibliotheek en het consultatiebureau. De schoolbesturen en de andere partners van het IKC geven de voorkeur aan de Bonifatius boven de Akker/’t Ruimteschip.

Verder is onder inwoners het draagvlak ook het grootst voor deze locatie, zo bleek uit het participatietraject in 2019 en ligt deze locatie het meest centraal voor de schoolgaande kinderen. Het college heeft het voorstel (inclusief bijlagen) naar de gemeenteraad gestuurd. Deze informatie staat vanaf 7 oktober ook op de website: www.opmeer.nl/IKC.

De gecombineerde raadscommissie bespreekt het voorstel op 22 oktober. Op 29 oktober neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de locatie van het IKC in Opmeer-Spanbroek. De gemeente wil inwoners en andere belangstellenden de mogelijkheid geven om vragen te stellen over het voorstel dat naar de raad is gestuurd.

Vragen over het plan dat naar de raad is gestuurd? Mail deze uiterlijk woensdag 14 oktober naar gemeente@opmeer.nl (met als onderwerp ‘IKC’). De gemeente zet een overzicht op www.opmeer.nl/IKC. Lukt een e-mail sturen niet? Maak een afspraak via tel. 0226-363333 om donderdag 15 oktober tussen 18.30 en 22.00 uur een vraag persoonlijk te stellen aan wethouder Tesselaar, vertegenwoordigers van de schoolbesturen SKO en Allure, Berend Botje en ambtenaren.