Webinar voor mantelzorgers

Algemeen
Impact voor mantelzorgers vaak groot.
Impact voor mantelzorgers vaak groot. ((Foto: aangeleverd))

ENKHUIZEN - Bij de term mantelzorg denken we al snel aan iemand die boodschappen voor zijn moeder met dementie doet. Of aan iemand die zijn zieke partner verzorgt. Maar mensen van wie hun naaste psychisch kwetsbaar is? Die zien zichzelf vaak niet als mantelzorger. Laat staan dat mensen in hun omgeving ze zo zien. Onterecht. Want zij bieden vaak lange en intensieve zorg. De mentale en emotionele impact is voor mantelzorgers vaak groot en wordt regelmatig onderschat.

De West-Friese gemeenten organiseren daarom met het Kennisplatform Mantelzorg West-Friesland een interactieve webinar, waarin verschillende mentale aspecten van mantelzorg worden besproken en aandacht is voor de punten: Waarom is het belangrijk om zelf in balans te blijven? Hoe doe je dit? Wat is de impact van de aandoening van een naaste? Hoe is het om samen te leven in coronatijd? Hulp vragen!

Voor wie?

Dit webinar wordt georganiseerd op 26 november en is gratis voor mantelzorgers uit of mantelzorgers van mensen woonachtig in gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Hoorn, Medemblik, Opmeer of Stede Broec.

Programma

19.15 uur digitale inloop
19.30 uur Zoom webinar
21.00 uur einde

Tijdens deze webinar spreekt Ingrid Schoen. Zij is ervaringsdeskundige, auteur en psychosociaal verpleegkundige.

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden bekijk de website https://mantelzorg.ikzorg.nu/events/webinar-in-balans-blijven-als-mantelzorger.