4 x Zo vier je Sinterklaas creatief én veilig

Algemeen
Haarlems Nieuwsblad wenst iedereen ondanks alles een fijne Pakjesavond!
Haarlems Nieuwsblad wenst iedereen ondanks alles een fijne Pakjesavond! (Foto: Pixabay Marjon Besteman.)

REGIO - Het aantal coronabesmettingen loopt, nu we bij het staartje van 2021 zijn aanbeland, weer op. Reden genoeg om het Heerlijk Avondje tijdens Sinterklaas 2021 toch zo veilig mogelijk te vieren. En zo doe je dat!

Om te zorgen dat het aantal coronabesmettingen tijdens de feestdagen onder controle blijft, is het aan te raden nog steeds je handen regelmatig te wassen en gepaste afstand van elkaar te houden. Hoe vier je nu een voorzichtig maar toch geslaagd Sinterklaas 2021? Onze tips op een rij:

1. Skypen met de Sint

Sinterklaas blijft het liefst ook zo veilig mogelijk, dus waarom niet op 5 december live met hem Skypen of videobellen op een andere manier? Of laat hem vooraf een videoboodschap inspreken, met persoonlijke verhalen voor elk kind.

2. Pakjesspeurtocht

Dat Sinterklaas misschien voor de veiligheid nog een jaar bezoeken overslaat, betekent niet dat Piet er niet alsnog een feestje van kan maken. Laat hem of haar cadeaus verstoppen in huis en zet een speurtocht uit, zodat het alsnog een gezellig avondje vol plezier wordt!

3. Sinterklaas-menu bestellen

Bij een gebrek aan een zak vol pepernoten en taai-taai, kunnen de buikjes natuurlijk ook gevuld worden door een speciaal Sinterklaas-menu te bestellen bij een lokale winkelier. Dan steun je hem of haar ook meteen met de zaken en kan ook diens Pakjesavond niet meer stuk!

4. Meerdere pakjesavonden

Vier gewoon meerdere avonden Sinterklaas. Dan spreid je je bezoek, én is het meerdere dagen feest! ;)