Gemeente Opmeer organiseert allerlei activiteiten voor haar inwoners

Algemeen
Van de natuur kan je hele mooie foto's maken.
Van de natuur kan je hele mooie foto's maken. (Foto: Pixabay)

Om maar met de deur in huis te vallen: de oliebollenverkoop van de award Opmeer gaat niet door. “Normaal werken er honderd jongeren mee aan dit project en is het na tien jaar bakken een begrip”, meldt Wiebo Beenen. “We blijven loyaal aan de ondernemers, maar proberen de risico’s zoveel mogelijk te vermijden.”

Oliebollen verkopen kan op een creatieve manier, maar daar heeft de Award Opmeer niet voor gekozen. De award Opmeer is nauw verbonden met de samenleving en richt zich op bij evenementen, zoals de rommelmarkt en de Boekenmarkt in Opmeer. “Zo staan 75 deelnemers klaar om te helpen bij de Gabberweek. De programma’s zijn inmiddels uitgedeeld aan supermarkten in de gemeenten Enkhuizen, StedeBroec, Medemblik, Koggenland en Opmeer. Iedereen die interesse heeft, kan de gids meenemen.” Zijn de gidsen in de supermarkt op, stuur een e-mail naar info@gabberweek.nl, dan wordt er eentje opgestuurd.

Jong en ouder

De Gabberweek zet zich ook in voor ouderen en gezinnen. Deze activiteitenboekjes worden binnenkort verspreid. “Onze organisatie gaat er 100% voor. Gezinnen en ouderen kunnen zich vanaf 5 januari digitaal inschrijven via www.gabberweek.nl. Meer informatie over de fysieke inschrijving op donderdag 21 januari? Stuur een e-mail naar bovenstaand e-mailadres.”

Het is de bedoeling dat de senioren zoveel mogelijk met eigen vervoer gaan. Wie geen auto heeft, dan wordt de deelnemer opgehaald en naar de activiteit gebracht. Natuurlijk wel binnen de gestelde regels.

Anverdan

Het nieuwe project Anverdan is aangepast. De data zijn opgeschoven. “In het magazine van Anverdan staat voor jong, maar ook ouder, een aanbod van workshops en activiteiten voor de periode van drie maanden. “Ons project beweegt mee en verandert elke drie maanden. Deelnemers die zich al hebben opgegeven, krijgen bericht dat alles is uitgesteld tot na 19 januari. Komende periode voegen we nog meer activiteiten toe om nieuwe deelnemers aan te trekken.”

Activiteiten

De gemeente stelt een budget beschikbaar voor kids van groep 7 en 8 tot en met het voortgezet onderwijs (tot 17 jaar). “Anverdan betekent: we gaan er op uit en dat gaan we dan ook doen”, zegt Wiebo. “We gaan met kleine groepen aan de slag, dus niet meer vanuit thuis (online). Wij willen deelnemers zien genieten van hun project. Kinderen kunnen zich inschrijven voor een workshop bij een schoonheidsspecialiste of kapster. Liever iets met muziek, doe mee met de bandworkshop, of schrijf je in voor het FiFA-toernooi, podcast, vlog of fotografie workshop. Ook vindt er een seniorendag plaats.”

Inschrijven

De eigen bijdrage heeft de organisatie heel laag gehouden. Op www.awardopmeer.jimdo.com is het hele aanbod te vinden. “Er zitten prachtige initiatieven tussen, die de moeite waard zijn. Als een workshop is vollopen, dan plannen we er nog eentje achteraan. Wie het leuk vindt om aan project Anverdan mee te doen geeft zich op via anverdan2020@gmail.com. Vergeet niet naam en activiteit(en) door te mailen. De inschrijving stopt op 15 januari 2021.”

Dit jaar geen oliebollenverkoop van Award Opmeer.