Kerstwens The Cats Aglow een hit

Algemeen
The Cats Aglow en hun kleinkinderen zingen All that we want is a Christmas for you.
The Cats Aglow en hun kleinkinderen zingen All that we want is a Christmas for you. ((Foto: aangeleverd))

Medemblikker IJsbrand van Belleghem, iedereen kent hem vast van The Voice Senior en Paradise, heeft samen met The Cats Aglow een prachtige kerstvideoclip opgenomen: All that we want is a Christmas for you en is de clip is al zevenduizend keer bekeken op Facebook.

“Fantastisch!” zegt IJsbrand, het nummer heb ik samen met mijn schoonmoeder, Elly Silver (88), geschreven. Zij heeft het nummer gecomponeerd en ik heb de tekst geschreven en het nummer gearrangeerd. Dit liedje lag al een hele tijd bij mijn schoonmoeder op de plank, tot ze het een keer aan mij liet horen. Ik vond het gelijk een hele leuke melodie. Het origineel is een stuk langzamer met een Nederlandse tekst, dit heb ik gezongen in de eerste coronaperiode bij verzorgingshuizen. De melodie vond ik ontzettend pakkend. Ik heb er nu iets meer tempo in gezet. De tekst heb ik in het Engels gemaakt en veranderd in een tekst wat echt op Kerstmis slaat en... een kerstliedje was geboren.”

Kinderen

De bekende Medemblikker voegt eraan toe: “Wat het liedje helemaal compleet maakt zijn de stemmetjes en aanwezigheid van de kinderen in het liedje en... het zijn ook nog eens allemaal kleinkinderen van de bandleden. Hoe leuk is dat? Ik heb de muzikale tracks zelf ingespeeld en gearrangeerd en later met mijn kleindochters Belle en Lusie het refrein thuis geoefend en opgenomen op mijn iPad en op mijn studioprogramma de band gemixt. Met de leden van mijn Cats tributeband The Cats Aglow hebben we er een clip van gemaakt en opgenomen in de Bonifaciuskerk in Medemblik. Je kunt je wel voorstellen hoe het eraan toe ging in de kerk. Probeer kinderen maar eens op hun plek te laten zitten. Dat valt niet mee.”

Zelfgeschreven kerstliedje

Margreet Schermer: “Mijn moeder heeft in het verleden een keer met een wedstrijd meegedaan om een zelfgeschreven kerstliedje in te sturen naar radio Veronica, bij een programma van Tineke de Nooij destijds. Ze werd uitgenodigd om naar de studio te komen en mocht vertellen hoe ze op dit liedje was gekomen en hoe ze het gemaakt had. Deze tape heb ik nog! Het liedje werd toen live op de radio gezongen door Thérèse Steinmetz en op de piano Kees Schrama, echte coryfeeën toentertijd. Mijn moeder speelt al haar hele leven piano en heeft nog verschillende liedjes op de plank liggen.

Benieuwd naar deze clip? Kijk op https://youtu.be/wqVApnrbGAc en ga met een warm gevoel Kerstmis in.

IJsbrand van Belleghem en Elly Silver repeteren samen hun kerstlied.