Kerstboodschap burgemeester Nijpels gemeente Opmeer

Algemeen
Afbeelding
((Foto: Marcel Rob))

Beste allemaal,

Kerstmis 2020 is dit jaar de traditionele periode van samenzijn met familie en vrienden in beperkte kring. Normaal gesproken genieten we onbezorgd met en van elkaar en alles wat er op tafel staat.

Samen beperkt zich tijdens 24, 25 en 26 december tot maximaal drie gasten van buiten, per dag.

Natuurlijk is de elleboog om in te hoesten en het water en zeep om regelmatig de handen te wassen. Blijf verstandig met het gebruik van mondkapjes, is het niet voor jezelf dan voor anderen.

Kerstmis 2020 is voor velen van ons sowieso een emotionele periode waarbij verloren geliefden worden herinnerd en gemist. Eerder dit jaar heb ik u beloofd dat we, als dat gewenst en mogelijk wordt, een gelegenheid zouden kiezen om onze overleden geliefden van 2020 te herdenken. We weten dat het virus ons nog steeds belemmerd in het gezamenlijk delen van onze herinneringen aan onze overleden geliefden en vrienden. Ik beloof, zodra het in 2021 mogelijk is, we samen gaan herdenken.

Kerstmis is het feest van de geboorte en daardoor van een nieuw begin. Met die gedachte, met een vaccin in aantocht, wens ik jullie allemaal een prettig en gezegend Kerstmis. Wees er voor en met elkaar, en voor al onze kanjers in de zorg: hou je aan de regels.

Gertjan Nijpels,

burgemeester.