Win 5.000 euro voor jouw sportvereniging in West-Friesland

Algemeen
Pokeren is voor sommigen een geliefd spelletje.
Pokeren is voor sommigen een geliefd spelletje. (Foto: archief Rodi Media)

Deelnemers het Online Pokertoernooi voor de Sport maken van 22 tot en met 28 februari kans om een mooi geldbedrag te winnen voor zichzelf en een favoriete sportvereniging. Deelname is 18-plus en iedereen mag meedoen, ook mensen zonder pokerervaring.

“Het sluiten van de sportvelden en met name de kantines is voor sportverenigingen echt een vreselijke domper,” vertelt initiatiefnemer en directeur van het Open Nederlands Kampioenschap Poker, Mathijs Jonkers die zelf een amateur voetballer is. “Met het Online Pokertoernooi voor de Sport willen wij mensen in heel Nederland de kans geven om een financiële bijdrage voor hun favoriete sportvereniging te winnen.”

Bij meer dan vijfduizend deelnemers is de hoofdprijs 5.000 euro. Hiervan gaat 80% naar de vereniging en 20% is voor de winnaar zelf. “Je hoeft dus geen lid te zijn van een sportvereniging om mee te doen. Een deelnemer kan ook proberen het geld te winnen voor de club waar een neefje of nichtje voetbalt of voor de dartvereniging van de lokale kroeg. Het initiatief wordt gesteund door meerdere (oud) topsporters, waaronder Fatima Moreira de Melo. Zij wil geld winnen voor HC Feijenoord.”

Deelname aan het initiatief is gratis. Voor wie nog niet kan pokeren staat op de inschrijfpagina van het Online Pokertoernooi voor de Sport een filmpje, waarin het pokerspel in vijf minuten wordt uitgelegd. “Poker is net als de meeste kaartspellen erg eenvoudig om te leren”, vervolgt Jonkers. “Op de lange termijn kun je winstgevend poker spelen, maar op korte termijn winnen ook mensen zonder ervaring. Dat is nu juist de charme van het spel, want het zorgt ervoor dat iedereen zo’n toernooi kan winnen!”

Het pokertoernooi voor de Sport wordt gespeeld op een speciale poker app die normaal gesproken gebruikt wordt voor de voorrondes van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Inschrijven voor een favoriete sportvereniging kan via www.onkpoker.nl/sport.