Moeder Schenk (103) bezoekt jarige Johan (70) in Hoogwoud

Algemeen
Moeder en zoon Schenk poseren voor de enorme opblaaspop.
Moeder en zoon Schenk poseren voor de enorme opblaaspop. ((Foto: aangeleverd))

Johan Schenk vierde donderdag 24 maart zijn 70e verjaardag. “Mijn moeder (103) kwam toch nog onverwachts een gebakje eten”, glundert Johan.

Mevrouw T. Schenk-Koning is geboren in Hensbroek op 24 december 1917. Bekend door de bakkerij die ze met haar man daar runde. “Ruim dertig jaar geleden verhuisde ze met mijn vader naar de het Snijdersveld in Obdam, waar ze tot januari jl. naar volle tevredenheid woonde.” Nu woont moeder Schenk in woonzorgcentrum Horstenburg in Obdam.

Zelfstandig

“Mijn moeder woonde tot vorig jaar november nog zelfstandig. Na een val, een periode in het ziekenhuis en revalidatie in Schagen, zagen we wel in dat zelfstandig wonen niet meer ging. Ze heeft het nu erg naar haar zin. Toch mooi dat ze vanuit het verzorgingshuis naar Hoogwoud mocht om mijn verjaardag te vieren. Ze deden er niet moeilijk over. We hebben ons goed aan de coronamaatregelen gehouden. In september wordt mijn broer 80 jaar. Hoe uniek is het als ze daar ook nog even om een ‘koppie’ kan?”

Goede band

Moeder Schenk stond erop om langs te komen “Een dag van tevoren gaf ze aan dat ze wilde langskomen. Dus ik heb haar opgehaald. Normaal gesproken krijgt mevrouw Schenk twee à drie keer per week bezoek van kinderen en kleinkinderen. We kunnen het goed met elkaar ‘rooien’.”

Johan en zijn moeder hebben een goede band met elkaar. “Mijn moeder is nog redelijk goed bij de wekker. Ze is altijd meegaand en heeft belangstelling voor iedereen. Ook geniet ze met volle teugen van haar kleinkinderen en achterkleinkinderen. Nummer twintig is onderweg! We hebben ons volgende uitje al op de planning staan. We gaan eind april de tulpenvelden bekijken als ze volop in bloei staan. Ik kijk nu al naar uit naar al die kleurenpracht, en mijn moeder ook”.