Bestel diner en help het Rundveemuseum in Aartswoud

Algemeen
Help het Rundveemuseum door te bestellen bij de horeca.
Help het Rundveemuseum door te bestellen bij de horeca. (Foto: Fotografie Hanneke de Boer)

Hoe worden het door brand getroffen Rundveemuseum Aat Grootes in Aartswoud en de regionale restaurants geholpen? Met de opvallende actie van Lionsclub Opmeer-Medemblik worden twee vliegen in klap geslagen.

Het unieke educatieve Rundveemuseum is in februari zwaar getroffen door een grote brand in de stallen. De schade is groot, zeker voor een museum dat het vooral van vrijwilligers en donaties moet hebben. Beraamd is dat de herstelwerkzaamheden zo’n 95.000 euro kosten.

De Lionsclub Opmeer-Medemblik draagt het Rundveemuseum een warm hart toe. Het plan dat de Lions-leden bedachten is eveneens een steuntje in de rug voor de regionale restaurants, die het in deze coronatijd ook moeilijk hebben.

Op 9, 10 en 11 april serveren acht restaurants in de regio Opmeer-Medemblik het speciale Lions Lentemenu. Op deze drie dagen kan iedereen die deze twee goede doelen steunt een Lions Lentemenu afhalen of laten bezorgen. Op de website van de deelnemende restaurants staat wat er precies op het menu staat.

Wie helpt het Rundveemuseum en deze restaurants? In de prijs van de te bestellen menu’s is een bijdrage van 5 euro per menu voor het Rundveemuseum inbegrepen.

Deelnemende restaurants: Brasserie 1718, Hoogwoud; Restaurant Stam en Wijngaard Saalhof in Wognum; Eetcafé De Kwikkel, Meijer’s 2.0 en Med Trattoria in Medemblik; Eetcafe Vroeg of Laat Spanbroek; Het Nieuwe Bonte Paard Abbekerk.