Gemeente Opmeer Helpt Elkaar

Algemeen
Van Diepen geeft belangeloos bloemen weg.
Van Diepen geeft belangeloos bloemen weg. (Foto: aangeleverd)

Toen na de zomer van 2020 de landelijke maatregelen rondom het coronavirus weer werden aangescherpt en de wijksteunpunten De Schakel en De Lindehof haar activiteiten moesten stoppen, is direct gestart met de seniorenactie Gemeente Opmeer Helpt Elkaar de winter door.

Met behulp van financiële steun van de gemeente Opmeer, gemeenschapsveiling Opmeer, Buurtfonds Oranje Fonds en Haella Stichting, kan elke maand een kleine attentie bij alle 80-plussers (en mensen waarvan de organisatie weet dat die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken) in de hele gemeente Opmeer worden bezorgd. Aan elke attentie zit een kaartje waarop de telefoonnummers van de wijksteunpunten terug te vinden zijn. Heeft iemand een hulpvraag, dan kan dat telefoonnummer worden gebeld.

Nu de wijksteunpunten De Schakel en De Lindehof nog gesloten zijn voor activiteiten, houdt de organisatie op deze manier contact met een groot deel van hun bezoekers. Deze keer kregen de inwoners een bosje tulpen van vrijwilligers. Geheel belangeloos aangeboden door een bloembollenbedrijf uit Hoogwoud.