Wmo hulpmiddelen in West-Friesland

Algemeen
Wie hulpmiddelen nodig heeft, kan een beroep doen op de Wmo.
Wie hulpmiddelen nodig heeft, kan een beroep doen op de Wmo. (Foto: Zebra Fotostudio's)

Kersten Hulpmiddelen levert sinds dit jaar hulpmiddelen aan de West-Friese gemeenten Medemblik, Hoorn, Enkhuizen, Stede Broec, Opmeer, Drechterland en Koggenland. Ook verzorgen zij het onderhoud. Het gaat om hulpmiddelen die vallen binnen de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Hierbij kan men bijvoorbeeld denken aan een scootmobiel, een rolstoel, een driewielfiets, een verrijdbare douchestoel of een tillift.

Door een fysieke beperking kan het gebeuren dat iemand dagelijkse activiteiten niet meer (zo gemakkelijk) kan uitvoeren. Zelf boodschappen doen wordt lastig of zelfstandig op bezoek bij familie of vrienden in de buurt kan een hele opgave zijn. In dat geval kan een zelfstandig wonende een beroep doen op ondersteuning van de Wmo. Deze aanvraag kan door een inwoner zelf worden aangevraagd bij de gemeente. In ‘het keukentafelgesprek’ wordt vervolgens de hulpvraag verder besproken en bekeken of de aanvrager in aanmerking komt voor een hulpmiddel. De volgende stap is dat de gemeente de aanvraag voor een hulpmiddel doorzet naar Kersten Hulpmiddelen.

Dit bedrijf levert zowel hulpmiddelen aan zorginstellingen als rechtstreeks aan gebruikers via uitleenpunten of op basis van een Wmo overeenkomst aan inwoners van een gemeente. Naast het leveren van een hulpmiddel verzorgt Kersten Hulpmiddelen ook het onderhoud, de service en reparatie aan de hulpmiddelen. “Bij alles wat we doen kijken we naar de mens achter het hulpmiddel, daar kan je het verschil maken, daar draait het immers om”, aldus Bas Alberts, CEO Kersten Hulpmiddelen. Dit ziet men ook terug in hoe de organisatie is ingericht. Zo geeft Kersten Hulpmiddelen graag het goede voorbeeld als het gaat over sociaal ondernemen; bijna 10% van de medewerkers heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast wordt er gewerkt met de koppeling tussen mens en milieu. Circulair werken staat hoog in het vaandel zodat een rolstoel of scootmobiel veilig en schoon opnieuw kan worden ingezet.

Wie een zorgvraag heeft of meer wil weten over de Wmo middelen? Kijk dan op de website van uw gemeente.