Adriaans Curiosamarkt bij museumboerderij West Frisia in Hoogwoud

Algemeen
Op de markt is onder meer servies te vinden.
Op de markt is onder meer servies te vinden. (Foto: aangeleverd)

Kom kijken, struinen en proeven tussen veel oude en nieuwere spulletjes bij museumboerderij West Frisia in Hoogwoud. Op het sfeervolle erf is op zondag 1 augustus tussen 11.00 en 16.00 uur van alles te koop in kraampjes en uitstallingen. 

Mooie brocante en curiosa uit verschillende landstreken is ruimschoots aanwezig. Het zijn merendeels spullen om huis en tuin sfeervoller te maken. Er zijn volop houten voorwerpen, keramiek, oud speelgoed, mandwerk en schilderijen. Ook zijn er oude boeken en albums. Verzamelaars komen beslist iets van hun gading tegen. En dat alles gaat voor een leuk prijsje van de hand.

Bezoek ook het museum dat een uitgebreide collectie gebruiksvoorwerpen heeft, die door de laatste eigenaar, Adriaan Donker, zijn bijeengebracht en/of afkomstig zijn uit de nalatenschap van zijn (voor)ouders. Een unieke collectie waarbij vrijwilligers graag meer vertellen over de achtergrond van de verschillende voorwerpen en de stolpboerderij waarin deze zich bevinden.

Sinds vorig jaar beschikt het museum over ‘de Kapberg’, een horecaruimte in boerenerfstijl met een fantastisch uitzicht over de omgeving en omringende weilanden. Hier kan men genieten van een kopje koffie of thee met Westfriese krentenmik of ander lekkers, ook bier van een lokale brouwer staat op de kaart. 

De museumboerderij is gevestigd aan Koningspade 31. De entree voor de markt is 2 euro en inclusief museumbezoek 4 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Meer informatie? Bel. 0226-351431 of kijk op www.museumboerderijwestfrisia.nl.

Wie weet zit er wat bij?
Leuke snuisterijen te vinden op de kraam.