Koeien schilderen met Ruud Spil in Westfriesland

Algemeen
Gezellig samen schilderen tussen de koeien.
Gezellig samen schilderen tussen de koeien. (Foto: aangeleverd)

Tijdens de actie Boeren en Tuinders Pakken Uit organiseert de agrarische sector een aantal workshops koeien schilderen onder leiding van kunstenaar Ruud Spil.. 

De ene workshop wordt 28 juli gehouden bij Arie Schouten in Nibbixwoud, de ander op 14 augustus bij Joeri Ham in Wijdenes. Bij voldoende belangstelling ook eentje 25 augustus bij het rundveemuseum in Aartswoud. De workshops duren van 13.00 tot 16.30 uur.

Geen één koe is he zelfde, naast verschillende rassen is er ook verschil in bouw, kleurentekening, uier en kop. Tijdens het schilderen zit een deelnemer tussen de koeien in de wei. Heerlijk buiten in een vrij stille omgeving. Kies een koe en Ruud Spil helpt om deze zo goed mogelijk op het doek te krijgen. De veehouder waar het koeien schilderen plaatsvindt, vertelt iets over zijn passie met koeien en over het boerenleven. Een heerlijke middag om te ontspannen en even weg te zijn uit de drukke wereld. 

De workshop kost 27,50 euro en 12.50 euro voor de materialen. Op www.boerenentuinderspakkenuit.nl is het aanmeldformulier te vinden.

De workshop is een van de vele acties van de LTO tijdens de vakantieperiode.