Noord-Holland hofleverancier Terras Top 100 2021

Algemeen
Vol terras in Alkmaar.
Vol terras in Alkmaar. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

REGIO - Horecavakblad Misset Horeca maakt maandag 6 september voor de 13e keer de Terras Top 100 bekend. Alvast een tipje van de sluier: alle provincies zijn vertegenwoordigd in de lijst. Noord-Holland en Gelderland leveren de meeste terrassen. De gemeenten die het ’t best doen zijn Amsterdam, Zwolle, Alkmaar en Rotterdam.

Complete ranglijst maandag 6 september onthuld 

Na een jaar afwezigheid, in verband met corona, is de terrassenlijst terug van weggeweest. De honderd terrassen die in de Terras Top 100 2021 een notering hebben, weten dat ze erin staan. Maar op welke plek? Dat wordt maandag 6 september bekendgemaakt in het Zeeuwse Veere, bij de winnaar van 2019, De Werf. 

18 terrassen in top

Wat alvast onthuld kan worden: de Terras Top 100 2021 wordt gedomineerd door Noord-Holland, met maar liefst 18 terrassen. Dat heeft de provincie met name te danken aan Amsterdam en Alkmaar. Die leveren respectievelijk 4 en 3 terrassen aan dit jaar. Gelderland is dit jaar tweede, met 15 terrassen, Zuid-Holland levert er 13.  

Tijdens een feestelijk evenement wordt de lijst onder leiding van presentator Marit van Bohemen onthuld. Ook worden de categorieprijzen De Publieksprijs, De Parel en de Provinciewinnaars bekendgemaakt. 

Open inschrijving

De Terras Top 100 kent een open inschrijving. Dit jaar was er een gereduceerd tarief van €79 voor deelname. Alle deelnemers worden anoniem bezocht door een vakjury waarvan er 120 doorgaan naar de tweede ronde. In die tweede ronde wordt de zaak opnieuw bezocht door een jurylid van de Terras Top 100.  

Tijdens deze bezoeken letten juryleden op tientallen aspecten van het terras: van ontvangst en het te woord staan door medewerkers tot aan werkwijze, snelheid, hygiëne en afrekenen. Ieder bezoek duurt minimaal 40 minuten en er wordt altijd iets gegeten en gedronken, om zo een gedegen oordeel te kunnen vellen. 

Er zijn vier voorwaarden gesteld aan deelname; het terras moet minimaal 40 stoelen hebben, vrij toegankelijk zijn, er moet bediening aan tafel zijn en het terras moet in het terrasseizoen minimaal vijf dagen per week geopend zijn.