Dag van de Scheiding

Algemeen
Voor een kind is ruzie tussen ouders traumatisch.
Voor een kind is ruzie tussen ouders traumatisch. (Foto: gemeente Opmeer)

Ruim een op de vijf kinderen in Nederland maken een scheiding mee. Deze ‘scheidingskinderen’ vertonen meer gedragsproblemen, hebben op sociaal-emotioneel vlak meer problemen en presteren gemiddeld minder goed op school. Kinderen zijn de ene keer verdrietig en boos, de andere keer bang en onzeker. Niet zo gek, want alles wat voor een kind vertrouwd was, verandert.

Hoe zorg je dat: 

jouw kinderen niet de dupe worden

iedereen weer respectvol met elkaar omgaat 

het ouderschapsplan beter werkt

je als ouders een nieuwe ouderrol vindt

er weer rust ontstaat om positief met elkaar door te gaan

je een vechtscheiding voorkomt

Praten doe je samen 

Samen Uit Elkaar biedt (ex-)partners begeleiding aan om de onderlinge communicatie te verbeteren. In de gesprekken geven we aandacht aan wat goede communicatie in de weg staat en begeleiden we jullie om nieuwe manieren te vinden om naar elkaar te luisteren, met elkaar te praten, afspraken na te komen en ruzies te voorkomen. 

De gesprekken worden begeleid door betrokken bemiddelaars met ruime ervaring in bemiddeling. Als bemiddelaar zijn ze onafhankelijk en houden ze nadrukkelijk rekening met de belangen en wensen van ouders en kinderen. 

Wat kan bemiddeling opleveren? 

goede onderlinge communicatie

duidelijkheid en rust tijdens een emotionele periode

meer begrip, respect en vertrouwen in elkaar

meer ontspanning en ruimte voor de kinderen

afspraken die worden nagekomen in de praktijk

je komt allebei sterker uit de crisis

Samen Uit Elkaar begeleidt ouders en (ex-)partners om in het belang van de kinderen met elkaar te communiceren. Waarom? Goede communicatie zorgt dat de (ex-)partners beter met elkaar omgaan en voorkomt problemen bij kinderen. Bel voor meer informatie met een van onze medewerkers van het Wijkteam Opmeer, tel. 0226-363333 of stuur een e-mail NAAR wijkteam@opmeer.nl.