Herinrichting A.C. de Graafweg in Opmeer binnenkort van start

Algemeen
De A.C. de Graafweg wordt binnenkort aangepakt.
De A.C. de Graafweg wordt binnenkort aangepakt. (Foto: Martijn Beekman)

De werkzaamheden voor de herinrichting van de A.C. de Graafweg en het verleggen van de drinkwatertransportleiding van PWN naast de weg beginnen eind september. Deze bestaan uit het graven van nieuwe sloten, dempen van oude sloten en kappen van bomen. 

De aannemer brengt zand aan om de grond in te klinken en zo golven en scheuren in het wegdek in de toekomst te voorkomen. Langs de weg komt tussen de rotonde bij Wognum en de S-bocht, bij de Tramweg, een bouwweg en een tijdelijke rotonde voor het werkverkeer dat daar aan de slag gaat. Ook richt de aannemer werkterreinen met een keet in bij Verlaat en de S-bocht.

Tijdens de werkzaamheden wordt meestal een rijdende afzetting ingezet. De weg blijft bereikbaar voor wegverkeer. Om het werk veilig uit te voeren, is soms een gedeeltelijke korte afsluiting van de weg of het fietspad noodzakelijk en wordt het verkeer omgeleid. Omleidingsroutes worden met borden aangegeven. 

De A.C. de Graafweg is een twaalf kilometer lange weg met veel verkeer en een flink aantal in- en uitritten. De weg staat bekend als gevaarlijk, omdat hij smal is en niet meer voldoet aan de huidige veiligheidseisen. De provincie gaat de weg herinrichten om de verkeersveiligheid te verbeteren en de doorstroming te garanderen.

Informatie

Servicepunt van de provincie, via tel. 0800-0200600 (gratis) of stuur een e-mail naar servicepunt@noord-holland.nl. Nieuws over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen is te volgen via de A.C. de GraafApp (beschikbaar in de stores) en de regionale Facebookpagina WestfrieslandNH.