Toneel en cabaret in Theaterkerk Wadway

Algemeen
Janneke de Bijl.
Janneke de Bijl. (Foto: aangeleverd)

WADWAY - Diederick van Vleuten komt vrijdag 29 oktober met Moedig Voorwaarts naar de theaterkerk, Wadway 30 in Wadway. Op zaterdag 30 oktober wordt daar de vloer vrijgemaakt voor cabaretière Janneke de Bijl met haar try-out van Dit is het nou. Aanvang beide voorstellingen om 20.30 uur.

‘Het leven wordt voorwaarts geleefd maar achterwaarts begrepen’. Deze wijsheid van filosoof Kierkegaard heeft Diederik boven zijn bureau hangen. Om hem eraan te herinneren dat deze uitdagende tijden erom vragen zijn theatrale visie vol op de toekomst te richten. Of op zijn minst op het heden. Een ding is zeker: aan het eind van de avond zal de meesterverteller achterwaarts begrepen hebben waar zijn huidige aangrijpende verhaal over ging. Moedig Voorwaarts dus.

In Dit is het nou observeert Janneke er weer op los. Ze hoeft maar om zich heen of in de spiegel te kijken, en de absurditeit van de worstelende mens dient zich alweer aan. Janneke beschrijft wat ze ziet, legt de onlogica daarvan bloot en fileert wat gefileerd dient te worden. En dat allemaal in Janneke-stijl: zwartgallig, herkenbaar en doorspekt met onderkoelde humor.

Meer informatie en kaarten bestellen, kijk op www.theaterkerkwadway.nl 

Diederik van Vleuten.