Overwinning voor turnster Mara Slippens uit Spanbroek

Algemeen
Mara Slippens eerste plaats toestel sprong
Mara Slippens eerste plaats toestel sprong (Foto: aangeleverd)

Sam van der Hilst en Mara Slippens, beide turnend bij TopTurnen West, kwamen 27 en 28 november uit voor het nationale team in het internationale toernooi van Charleroi, België. Samen met Casey-Jane Meuleman (TopSport Noord) en Floor Slooff (Bato Haarlem) vormden zij het team dat was afgevaardigd door de KNGU.

Het toernooi met deelname uit Canada, Roemenië, Tsjechië, Slovenië, België, Frankrijk, IJsland en Rusland, begon zaterdag met een individuele meerkamp. Mara turnde een stabiele reeks en eindigde net buiten de Top-10 waar Sam alleen op het toestel brug meedeed in verband met een blessure aan haar voet.

Sprong

De individuele toestel- en de mix teams finales vonden zondag plaats. Tijdens de sprong finale bleef Mara met twee mooie sprongen de Roemeens kampioen Amalia Puflea nipt voor en eindigde op de eerste plaats. Floor behaalde voor Nederland op het toestel brug een bronzen medaille en Casey-Jane eveneens een derde plek op het onderdeel balk.

Zilver

Daarnaast werd er een mix teams finale gehouden, waarbij er twee turnsters van elk land via loting aan elkaar werden gekoppeld. Tijdens de loting werden Nederland 1 en 2 aan elkaar gekoppeld. Samen wonnen de dames, alle scores bij elkaar opgeteld, de zilveren medaille. Het mix team van Roemenië en België werd eerste en het team België-Frankrijk eindigde op de derde plaats.

Team NL op de tweede plaats (lv Mara Slippens, rv Sam van der Hilst, la Floor Slooff, ra Casey-Jay Meuleman)