'Door eigen verlies, putten wij ook kracht uit een bijeenkomst' - Wereldlichtjesdag in 't Kerkhuys

Nieuws
Yvonne Heddes (l), Mia Koelemeijer en Karin van ’t Klooster (r) koesteren samen herinneringen. (Foto: aangeleverd)
Yvonne Heddes (l), Mia Koelemeijer en Karin van ’t Klooster (r) koesteren samen herinneringen. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

SPANBROEK – De Wereldlichtjesdag wordt zondag 9 december gehouden en op deze dag staat iedereen wereldwijd stil bij alle kinderen die er niet meer zijn. In het sfeervolle ' t Kerkhuys, aan de Spanbroekerweg 37 in Spanbroek, verzorgen ritueelbegeleiders Mia Koelemeijer, Karin van ’t Klooster en Yvonne Heddes vanaf 18.30 uur een gezamenlijke avond.
"Centraal staan alle herinneringen die we koesteren en delen met elkaar", laat Karin weten. "We branden een kaarsje, luisteren naar muziek en troostende woorden. De avond is vrij toegankelijk voor een ieder die het verlies van een kind in zijn hart meedraagt: ouders, broers, zussen, familie en vrienden maar ook oppasouders en hulpverleners." Rond 19.30 uur wordt de avond afgesloten met koffie en thee en gezamenlijk napraten.

Kracht

De kracht van Wereldlichtjesdag is het samen delen van het verdriet en gemis om een overleden kind(je) en maakt dat niemand zich alleen voelt in verdriet. "Het noemen van hun namen en zo samen herdenken en gedenken geeft troost. Het is mooi om met drie collega ritueelbegeleiders deze mogelijkheid te geven en troost te ervaren", zegt Karin. "Mede door onze eigen ervaringen met verlies, putten wij ook kracht uit de bijeenkomst. Door het ophalen van herinneringen (het thema van dit jaar) blijven de kinderen die niet meer bij ons zijn altijd onderdeel van ons leven. Op deze avond voelen we die verbondenheid nog meer. We steken kaarsjes aan en zingen de namen van de kinderen. Elk jaar is het een mooi waardevol ritueel en na afloop is er tijd voor een kopje koffie.
Open avond

Voor het zevende jaar staat deze avond open voor een ieder die het verlies in zijn hart meedraagt. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door SimoneZ. Iedereen die troost zoekt óf wil bieden is van harte welkom, ook wie geen persoonlijke uitnodiging ontving. Graag van te voren aanmelden via miakoelemeijer@kpnmail.nl, tel. 06-20454689, karinvantklooster@gmail.com, tel. 06-13480415 of yvonne@yris-ursem.nl, tel. 06-51605562. De toegang is gratis.
Wie 9 december er niet bij kan zijn, kan thuis om 19.00 uur een kaarsje branden, om zo onderdeel te zijn van het troostende licht dat die avond over de wereld gaat.