Lenny Kuhr brengt 'Het lied gaat door'

Nieuws
Lenny: "In dit concert sta ik stil bij de duizenden dingen die voorbijgaan en bij dat wat nooit voorbijgaat." (Foto: Eddie Mol)
Lenny: "In dit concert sta ik stil bij de duizenden dingen die voorbijgaan en bij dat wat nooit voorbijgaat." (Foto: Eddie Mol) rodi.nl

OUDENDIJK - Lenny Kuhr brengt vrijdag 14 december in het kerkje van Oudendijk het programma 'Het lied gaat door'. Zelf zegt zij hierover: "In dit concert sta ik stil bij de duizenden dingen die voorbijgaan en bij dat wat nooit voorbijgaat. Het lied is hierbij de metafoor. De mens en de zanger vergaan maar zoals de geest van de mens eeuwig is, is het lied dat ook. Het is namelijk de ziel van de mens en zonder ziel is er geen leven dus ook geen muziek."
29 maart 2019 is het precies vijftig jaar geleden dat Lenny Kuhr in Madrid het Eurovisie Songfestival won. De start van een carrière die nog steeds voortduurt. Na een lange stilte veroorzaakt door haar stemverlies maakte ze in 2004 haar comeback in de theaters. Al zeven theaterprogramma’s later, steeds verbonden met een nieuw album (dit seizoen is de reprise van Gekust door de eeuwigheid) bereidt ze zich voor op een nieuw seizoen. Een niet aflatende stroom van inspiratie, een nooit opdrogende bron vol nieuwe liedjes, haar stem die na al die jaren nog niet aan glans heeft ingeboet en het verhaal dat ze te vertellen heeft zijn de drijfveren om door te gaan, meldt haar agentschap.
Kerk Oudendijk, Dorpsweg 24, aanvang 20.00 uur. Meer informatie en kaarten: www.kerkoudendijk.nl.