Kerst sing-in St. Jans Geboorte

Nieuws
Drie koren geven gezamenlijk op 16 december een kerst sing-in in de St. Jans Geboortekerk in Hoogwoud. (Foto: aangeleverd)
Drie koren geven gezamenlijk op 16 december een kerst sing-in in de St. Jans Geboortekerk in Hoogwoud. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

HOOGWOUD – De parochie van St. Jan’s Geboorte verzorgt zondag 16 december om 14.00 uur voor de vijfde keer de jaarlijkse kerst sing-in in de kerk, aan de Herenweg 7 in Hoogwoud. De drie koren die deze kerk rijk is, zingen eigen repertoire, maar ook traditionele kerstliederen. Deze worden afgewisseld met teksten en gedichten.

Het parochiële dames en herenkoor studeerde, onder leiding van oud dirigent en organist Michèl Wentink, mooie nummers in, waaronder Do you hear what I hear en een gevoelig wiegenlied, in een bewerking van de Barcarole uit Hoffman’s vertellingen.
Het Memorykoor, onder leiding van Marjo Bosch, repeteerde een nieuw stuk. Angel’s Carol van John Rutter was een uitdaging. Soliste Wendy van Berkel brengt het publiek zeker in de kerststemming.
Het Salezikoor, met Marjo als dirigent, brengt het indrukwekkende nummer Mary did you know? ten gehore, maar ook nieuwe liederen uit een modern oratorium: Behold that star en Sheperds leave your flocks.
Het publiek kan de hele middag vrij in- en uitlopen en wordt voorzien van hapjes en drankjes, waarbij de glühwein niet ontbreekt. De entree is gratis. Wel staar er een collectebus, waar men een vrijwillige bijdrage in kan doen.