(Foto: aangeleverd)

Fris en fruitig carnaval in 't Darsgat

OPMEER - Geïnspireerd door de koninklijke onderscheiding, voor het vijftigjarig bestaan van de vereniging, staat het 51e carnaval in 't Darsgat voor de deur. Het thema is dit keer Fris en Fruitig. Als vanouds een programma voor jong en oud, waarbij ook de zieken niet worden vergeten.

Speciale aandacht dit jaar voor de optocht. De Deurdarsers willen onder het motto Fris en Fruitig op wielen de optocht, als vanouds een centrale activiteit in het programma, 'oppimpen'. Prins Franciscus, Hofdame Lauretta en Adjudant Nick hebben hiervoor de basisscholen bezocht om kinderen enthousiast te maken voor de optocht. Kinderen worden uitgedaagd hun fiets te versieren en op een versierde fiets mee te rijden in de optocht. Geen inspiratie? Zaterdag 2 maart is er vanaf 11.30 uur gelegenheid om in de Brandweerkazerne de fiets gratis te komen versieren.

Natuurlijk zijn lopers en grote wagens ook van harte welkom bij de optocht. De prijsuitreiking is na 15.00 uur tijdens de Kindermiddag in café Vroeg of LaatSpanbroekerweg 192, 1715 GV Spanbroek,

Het feest vindt zaterdagavond plaats in de feestzaal van Vroeg of Laat met Vrienden van het Darsgat Live. Zangers uit het dorp maken er een groot muzikaal feest van à la 'Vrienden van Amstel'. Op de lijst staan Amber Grimbergen, Dave Schoemaker, Jochem Frankfort, Madelon Heida, Martine Helder, Jelina Hoebe, Mike de Jong, Niek van Langen, Anne Loos en Ron Oord.

Nieuw in het programma op de zondagavond: na de traditionele (on)beperkte carnavalsmiddag in café 't Koetje, aan Zandwerven,(het feest voor de mensen met een beperking) neemt aan het eind van de middag de band Flavor het heft in handen om er een Zuid-Amerikaanse feestavond van te maken.

Voor het complete programma, tijden en entreeprijzen, kijk op www.deurdarsers.nl.

Meer berichten