Op de curiosamarkt op het terrein van de museumboerderij is van alles te vinden voor een koopje.
Op de curiosamarkt op het terrein van de museumboerderij is van alles te vinden voor een koopje. ((Foto: aangeleverd))

Adriaans curiosamarkt in museumboerderij

HOOGWOUD - Kom kijken, struinen en proeven tussen veel oude, en wat nieuwe spulletjes, in de Museumboerderij. In de sfeervolle boerderij is op tweede paasdag 22 april tussen 11.00 en 16.00 uur van alles te koop op kraampjes en uitstallingen.

Mooie brocante uit verschillende landstreken is ruimschoots te vinden. Het zijn merendeels spullen om huis en tuin sfeervoller te maken. Liefhebbers kunnen voor de tuin aparte plantenstekjes kopen. Verder staan op het terrein volop houten voorwerpen, keramiek, oud speelgoed, mandwerk, sieraden, oude boeken en albums. Verzamelaars kunnen deze dag hun slag slaan. Mooi textiel uit grootmoeders tijd wacht op een mogelijke derde eigenaar. Ook niet onbelangrijk is dat alles voor een leuk prijsje van de hand gaat. De aangeboden spullen hebben in elk geval één ding gemeen: ze zijn tamelijk uniek en niet makkelijk meer te krijgen!

Mooie, oude spullen met een verhaal zijn te vinden in het museum. Door de hele boerderij staat de grote verzameling van de laatste eigenaar, Adriaan Donker. De ervaring is dat bezoekers niet snel uitgekeken raken. Bovendien zijn er vrijwilligers die leuke anekdotes vertellen en graag informatie geven over de (bijna) vergeten gebruiksvoorwerpen. Elke ruimte bevat verhalen en nieuwe verrassingen. Ook op het fraai gelegen erf en in de oude boomgaard gaan bezoekers terug in de tijd.

De museumboerderij is gevestigd aan Koningspade 31 in Hoogwoud. Entree: 4 euro voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Voor meer informatie over het museum: bel 0226-351431 of kijk op www.museumboerderijwestfrisia.nl.

Meer berichten