Heilige non met traan van Susan Groot.
Heilige non met traan van Susan Groot. ((Foto: aangeleverd))

Voorjaarsexpositie Kunstkring

Veel diversiteit tijdens voorjaarsexpositie

OPMEER - Expositie Kring Beeldende Kunst Opmeer viert wederom een feestje. Na de oprichting van een werkgroep in 1984 werd de kunstkring in 1989 officieel een vereniging. De eerste expositie vond op 21 september 1985 plaats. De vereniging telt momenteel zeventig leden en geeft de kunstenaars de gelegenheid hun werken te exposeren.

Expositie Kring Beeldende Kunst Opmeer viert dertigjarig bestaan. Het bestuur koos dit jaar om geen thema te verbinden aan de tentoonstelling. Schilderijen worden getoond in diverse technieken, in aquarel, olieverf en acryl, in de kerk hangen ook tekeningen en foto's, staat brons, keramiek, glaswerk, kleifiguren, sieraden en weefkunst. Het bestuur probeert hiermee zoveel mogelijk diversiteit in de tentoonstelling te brengen.

Kunstenaars

Een recordaantal van 47 kunstenaars doen dit keer mee aan deze 51e voorjaarsexpositie. Dit zijn Ria Baak, Karin van Balgooy, Yvonne Beentjes, Maria Beerepoot, Wilma Besamusca, Carina Bijman, Nel Blom, Willy Blom, Rina Bosman, Wendy Broek, Siem Dam, Petra Dijkstra, Piet Donker, Hans van Engen, Menno Fritsma, Susan Groot-Dekker, Tiny Groot, Yvonne de Haan, Anita Hamers-Dijkstra, Erna van Hees, Linda Holla, Miranda de Jong, Lida Karremans, Ton Karremans, Ine Kotowski, Agaath Keeman-Rooker, Ans Koenis-Besseling, Joop Kuijstermans, Patrick van der Linde, Dirk Mars, Ina Met, Mieke Meyjes, Lyda Mooij-Thomas, Ellen Rigter, Wim Robat, Marjan de Roode, Maria Schaafsma, Yvonne Schenk, Els Schuitemaker, Maartje Schuurmans, Gerard Tesselaar, Margreet Vink, Diane Visser, Sjanie Visser, Erna Wagemaker, Ben Wester en Jan Wester.

Activiteiten vereniging

In de gemeente Opmeer exposeren de leden in diverse locaties hun kunstwerken voor een periode van zes maanden. Zo staan zij geruime tijd in de spotlights om bij het publiek hun werk onder de aandacht te brengen. Een extra activiteit is een buitenschilderdag op een mooie locatie in de directe omgeving. De datum van de activiteit staat nog niet vast, maar volg de website voor meer nieuws.

Ook Toonbeeld West-Fries heeft een vaste plek op het programma. West-Friese schrijvers krijgen inspiratie door werken van kunstenaars en zetten daar vervolgens een West-Friese tekst bij. Deze worden samen getoond tijdens een derde presentatie zondag 2 juni van 15.00 tot 17.00 uur In 't Koetje in Zandwerven. Deze activiteit is in samenwerking met het Westfries Genootschap, Creatief Westfries, Expositie Kring Beeldende Kunst Opmeer en muzikale omlijsting van (nieuw) muzikaal talent. Zet de datum alvast in de agenda.

En niet te vergeten de Kunstroute Opmeer. Iedereen kan een 29 en 30 juni een kijkje nemen bij de kunstenaar thuis. Dit jaar wordt de route voor de dertiende keer gehouden. In de dorpen Opmeer, Spanbroek, Hoogwoud, Zandwerven en Wadway wordt een kunstroute uitgestippeld, waar bezoekers een kijkje kunnen gaan nemen in de ateliers.

Opening voorjaarsexpositie

De opening wordt zaterdag 23 maart gehouden om 14.00 uur en de nieuwe voorzitter van de kunstkring, Patrick van der Linde opent de tentoonstelling. Muzikale begeleiding wordt verzorgd door Anas Khadem Aljamie met gitaar. De deuren van de kerk staan vanaf 13.00 uur open. De expositie is te bewonderen en vrij toegankelijk voor belangstellenden op 23, 24, 30 en 31 maart van 12.00 tot 17.00 uur in de prachtig NH kerk, Radboudstraat 1 in Hoogwoud. Iedereen is van harte welkom om de kunstwerken te bewonderen.

Meer weten over Expositie Kring Beeldende Kunst Opmeer? Kijk op de website: www.expositiekringopmeer.nl.

Meer berichten