Huldiging ruiters VPG Opmeer

REGIO - Vereniging Paardrijden Gehandicapten Opmeer huldigde vrijdag 29 maart de vier ruiters en coach feestelijk in Manege Warnaar in Oude Niedorp. Zij vertegenwoordigden mede Nederland, met groot succes, op de Special Olympics World Games in Abu Dhabi.

Onder veel belangstelling van mede clubgenoten, de vrijwilligers van VPG Opmeer en familieleden/begeleiders werden Sabine Leek, Sam Veeken, Remy Treffers, Stefan Tettelaar en coach Barbara Dijkman in het zonnetje gezet. Mandy en Nino van Manege Warnaar kregen ook een mooie bos bloemen. Met hun goede paarden geeft VPG Opmeer al meerdere jaren met veel plezier, elke vrijdag, lessen met hun eigen instructies.

Het team ging met maar liefst zeven medailles terug naar Nederland: Stefan Tettelaar: goud, zilver en brons (working trail, springen en dressuur), Sabine Leek: goud en brons (dressuur en english equitation), Remy Treffers: goud (english equitation) en Sam Veeken: brons (dressuur).

Voorzitter Paulien Knol interviewde hen zodat ze hun ervaringen konden vertellen die ze hadden opgedaan tijdens dit grootste wereldsportevenement van 2019. Sabine: "Het ging wel goed, maar je moest die paarden wel flink aansporen." Remy heeft haar gouden plak verdiend, omdat ze erg goed de vreemde paarden kon aansturen met haar goede houding waarmee ze, ook perfect gekleed, de hulpen probleemloos op het paard kon overbrengen. Stefan wilde "nog wel wat hogere hindernissen nemen" dan waarmee hij zilver binnenhaalde. Sam had wat pech met de selectie van de paarden en zijn eerste paard wilde niet lopen; bleek een oud beestje te zijn. Bij dressuur kreeg Sam een heel mooi en willig politiepaard en daarmee won hij brons.

Onder de zorgzame begeleiding van coach Barbara en steun van Team NL heeft de groep veel plezier gehad in de deelname en de belangstelling. Een fantastische ervaring is het geweest met onder meer een woestijnsafari en bezoek aan Abu Dhabi Heritage.

Meer berichten