Vincent Bijlo treedt op in Theaterkerk Wadway. Mis zijn voorstelling niet!
Vincent Bijlo treedt op in Theaterkerk Wadway. Mis zijn voorstelling niet! ((Foto: Marcel Koeleman))

Cabaret en cabaretfestival in theaterkerk

WADWAY - Cabaretier Vincent Bijlo presenteert vrijdag 19 april zijn nieuwe voorstelling Ik Hoor Alles in de theaterkerk, Wadway 30 in Wadway. De volgende dag is er ruimte op het podium voor BNNVARA Leids Cabaret Festival.

Nooit is het in Nederland stil. Bladblazers, straatracers, traumahelikopters, 50-plussers op motorfietsen, straaljagers, snelwegen... Men zou er gestoord van worden. Bijlo niet. Hij houdt van herrie. "Doordat ik lawaai hoor", zegt hij, "weet ik wat stilte is. Alles bestaat bij de gratie van contrast. Het is alleen zaak tussen de herrie door te luisteren, dan hoor je pas wat er echt toe doet." In Ik Hoor Alles velt hooroordelen. Bijlo luistert onbevooroordeeld naar het geschreeuw dat met de jaren wel harder lijkt te worden. Zie ook www.vincentbijlo.nl.

Het publiek kan 20 april genieten van het BNNVARA Leids Cabaret Festival. Deze avond treden de drie finalisten op. Nieuwe talenten: Jasper van der Veen (zijn show is geen keurslijf), droogkomische verhalenverteller Senne Guns en Gavin Reijnders is open over homoseksualiteit.

Micha Wertheim, Erik van Muiswinkel, Najib Amhali, Paulien Cornelisse, Wim Helsen, Vincent Bijlo; ze zijn allemaal bij het Leids festival begonnen. Grote kans dat bezoekers in de theaterkerk deze avond de toekomstige grote namen van de Nederlandse cabaretwereld ontdekt.

Beide voorstellingen beginnen om 20.30 uur. Meer informatie en kaarten bestellen kan via www.theaterkerkwadway.nl.

Meer berichten