De vijf gedecoreerden en de burgemeester bij het gemeentehuis. Maaike Verlaat staat niet op de foto.
De vijf gedecoreerden en de burgemeester bij het gemeentehuis. Maaike Verlaat staat niet op de foto. ((Foto: Gemeente Opmeer))

Lintjesregen Opmeer

Koninklijke onderscheidingen in Opmeer

OPMEER - In het kader van de Algemene Decoratiegelegenheid heeft burgemeester Gertjan Nijpels op 26 april Koninklijke onderscheidingen uitreiken aan vijf inwoners van Opmeer. Op zaterdag 27 april volgde er nog een lintje!

De decorandi werden vrijdag 26 april traditiegetrouw opgehaald door burgemeester Nijpels, met paard en rijtuig, vanaf hun huisadres. Daarna werd iedereen feestelijk ontvangen op het gemeentehuis, waar de uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen plaatsvond. Vijf inwoners van de gemeente Opmeer werden onderscheiden als Lid in de orde van Oranje-Nassau.

Ineke Berkhout-Smook uit Spanbroek is naast haar baan in het onderwijs als vrijwilliger actief voor de Bonifatiusparochie van Avondwake en uitvaart tot communie en kinderkoor. Verder is zij vrijwilliger bij voetbalvereniging VVS'46 en voorzitter van de plaatselijke afdeling van Zonnebloem.

De verdiensten van Nico van Etten uit hetzelfde dorp liggen op divers terrein, maar hebben altijd te maken met persoonlijke en sociale aandacht voor de mens. Hij is actief voor de voetbalvereniging HOSV, de begraafplaats en begrafenisverenigingen, voor de wandelsport en vrijwillig chauffeur voor zieken en/of dementen naar dagbesteding.

Spanbroeker Jos Loos is sinds de jaren '70 een actief ondernemer (juwelier) en vanuit die rol betrokken geweest bij de ondernemersvereniging in De Goorn. Sinds de jaren '80 is hij actief op maatschappelijk en sociaal gebied; als vrijwilliger voor de ijsclub Spanbroek-Opmeer, de Kadijkerrun, Lourdesreizen en betrokken bij mensen met een beperking of anderszins zwakkere in de samenleving. Hij wordt gewaardeerd om zijn warme, inspirerende en persoonlijke betrokkenheid.

Wilma Smeenk uit Aartswoud was in haar vorige woonplaats Middenmeer onder meer actief als vrijwilliger ten bate van WonenPlus Welzijn, de Oranjevereniging, Veilig Verkeer Nederland, de ANBO en de reiscommissie. Sinds 2014 woont zij in de gemeente Opmeer waar zij actief is voor badmintonvereniging Rackmindo en Golf met Pit.

De in Hoogwoud wonende Piet Huisman was tot 1984 meer dan twintig jaar brandweerman en commandant van de vrijwillige brandweer van de toenmalige post Hoogwoud. Zijn verdere verdiensten zijn/waren voor de kerk en de personenalarmering voor de stichting Welzijn Ouderen. Samengevat heeft de heer Huisman zich vele jaren ingezet voor de veiligheid, het welzijn van ouderen en de sociale samenhang binnen de gemeenschap van Opmeer.

Twee dagen later werd ook een Koninklijk lintje uitgereikt aan Maaike Verlaat. Zij werd ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Maaike is vanaf haar 16 jarige leeftijd actief als vrijwilliger bij diverse initiatieven en organisaties die activiteiten voor Jeugd- en Jongeren organiseren. Zij was betrokken bij jongerenvereniging Argos en is nog steeds betrokken bij Zomerpop, Gabberweek, Kinderdorp, Award Opmeer en Tour de Fris. Door al deze activiteiten is zij een onmisbare vrijwilliger. Omdat zij meereed met de Tour de Fris werd het lintje haar, bij aankomst van de Tour op zaterdag, opgespeld.

Meer berichten