Wie hulp nodig heeft bij het opvoeden van een kind, kan ook bij de gemeente aankloppen.
Wie hulp nodig heeft bij het opvoeden van een kind, kan ook bij de gemeente aankloppen. ((Foto: Shutterstock))

Opgroeien en opvoeden van kinderen

OPMEER - De eerste jaren van een kind zijn de basis voor zijn of haar verdere ontwikkeling. Hoe zorgt een ouder/opvoeder voor een goede ontwikkeling? Waar kan men heen met vragen?

Soms hebben (jonge) ouders/verzorgers hulp nodig. Vaak kunnen zij bij familie en vrienden terecht. Maar als de vraag groter is of er is geen hulp in de buurt dan kunnen ouders altijd aan kloppen bij professionals, zoals medewerkers van het Wijkteam of de GGD.

Waar kan men onder andere terecht in Opmeer met vragen over opvoeden en opgroeien of gewoon om iets leuks met een jong kind te ondernemen:Wijkteam en GGD hebben gratis inloopspreekuren:

Wijkteam elke dinsdag (in gemeentehuis) en donderdag (de Lindehof) van 11.00-12.00 uur en de

GGD elke dinsdag van 13.00-14.00 in de Schakel.

Serieuze vragen of niet op het inloop spreekuur kunnen komen, maak dan een afspraak: Wijkteam www.opmeer.nl/zorg-en-ondersteuning of GGD Hollands Noorden www.ggdhollandsnoorden.nl en vraag naar een opvoedadviseur. De afspraken voor het opvoedspreekuur zijn gratis.

Contactmomenten

GGD Hollands Noorden biedt diverse contactmomenten aan waarin de ontwikkeling en gezondheid van kinderen worden gevolgd. Maar er zijn ook leuke workshops en korte trainingen: www.ggdhollandsnoorden.nl/cursussen-en-bijeenkomsten.aspx

In de gemeente Opmeer zijn diverse kinderopvangorganisaties actief, zij bieden onder andere sportieve activiteiten aan voor het jonge kind.

De bibliotheek biedt Boekstart aan, jonge kinderen (vanaf baby) mogen gratis lid worden.

Meer berichten