'Verdien een wildcard en dans mee in liveshow' - Sinterklaasintocht in gemeente Opmeer

Nieuws
Sinterklaas en Piet komen in De Weyver in Hoogwoud en maken er samen met de kinderen een feestje van. (Foto: aangeleverd)
Sinterklaas en Piet komen in De Weyver in Hoogwoud en maken er samen met de kinderen een feestje van. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

REGIO – Sint Nicolaas komt zondag 18 november naar alle kernen in de gemeente Opmeer. De intocht wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Opmeer en de ondernemersvereniging Hoogwoud, Aartswoud, De Weere en winkeliersvereniging Spanbroek/Opmeer." Dit keer staat de intocht in teken van Dance Dance Dance!", meldt Esther van Diepen van de Winkeliersvereniging Spanbroek/Opmeer.
Om deze editie weer een groot succes te maken, is alles uit de kast gehaald. "In Spanje is Dance Dance Dance een grote hype en zijn alle pieten groot fan. Zij hebben voor de televisie hard geoefend en proberen in de optocht hun beste 'moves' uit. Maar ik weet zeker dat er ook hele goede dansers in de gemeente Opmeer zijn. Het lijkt mij leuk als iedereen meedoet met de dansers in de optocht en wie weet scoor jij wel een wildcard om op het podium voor Sinterklaas te dansen!"

Kinderen begroeten

Bij het Raadhuis in Hoogwoud en het Burgemeester de Leeuwplein komt Sinterklaas van zijn paard om de kinderen te begroeten. Daarna vertrekt de goedheiligman met zijn pieten via het Wuiver naar sporthal de Weijver, waar de grote Sinterklaasshow plaatsvindt. "Naast de grote 'dance-battle' wordt bekend gemaakt wie de kleurwedstrijd heeft gewonnen. Op de basisscholen worden of zijn al de kleurplaten uitgedeeld en gedurende de optocht kunnen kinderen de kleurplaten inleveren bij de pieten. Tijdens de pietendisco hebben de kids nog tijd om de sint gedag te zeggen en een dansje te doen met de Pieten!", laat Esther weten.
Route

Wie het leuk vindt om met de optocht mee te lopen kan zich aansluiten. Sint brengt om 10.00 uur een bezoek naar in Café ’t Koetje in Zandwerven. Dan rijdt de pietenbus naar De Gouwe en de sint, en zijn gevolg, komt daar om 11.00 uur aan bij Autobedrijf Glas. De pietenbus komt om 12.00 uur aan bij café de Stompe Toren in Aartswoud. De intocht start om 13.00 uur vanuit het Raadhuis in Hoogwoud. De groep loopt dan richting de Burg. Hoogenboomlaan, Herenweg, Middelweg naar de Breestraat. Om 14.15 uur. is de aankomst bij Koninginneweg/Wuiver voor een tussenstop. De intocht gaat verder naar de Spanbroekerweg en dan richting Sportcentrum De Weyver.
Programma

De sinterklaas-show begint om 15.30 uur in de Weyver. Dansgroep MovesYou uit Spanbroek geeft een fantastisch optreden. Aansluitend om 15.45 uur de pietendisco tot 17.00 uur. "Zorg dat je erbij bent en niets mist van deze geweldige happening!"

Op de fiets

Een dringende oproep van de organisatie. "In verband met andere activiteiten op het sportcomplex van de Weyver verzoeken wij iedereen in plaats van de auto op de fiets of lopend te komen", zegt Esther. "En niet vergeten: dans mee tijdens de intocht. Wie weet verdien jij de wildcard en dans je tijdens de liveshow."

Sinterklaas en Piet komen in De Weyver in Hoogwoud en maken er samen met de kinderen een feestje van. (Foto: aangeleverd)
Sinterklaas en Piet komen in De Weyver in Hoogwoud en maken er samen met de kinderen een feestje van. (Foto: aangeleverd)