Touwtjespringen bij Bonifatiusschool

Nieuws
Wethouder Tesselaar (2e v.l.) reikt de beweegbox uit aan leerlingen van de Bonifatiusschool in SPanbroek. (Foto: aangeleverd)
Wethouder Tesselaar (2e v.l.) reikt de beweegbox uit aan leerlingen van de Bonifatiusschool in SPanbroek. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

SPANBROEK – Tijdens de Nationale Sportweek in september organiseerde Team Sportservice West-Friesland voor basisscholen een Touwtjespring Challenge. Dankzij meester Lars, die een filmpje opstuurde van de kinderen van groep 3 en 4, heeft de Bonifatiusschool de derde prijs gewonnen: een beweegbox.
De prijs werd uitgereikt door wethouder Robert Tesselaar van de gemeente Opmeer. Hij benadrukte het belang van bewegen en vooral ook het plezier in een leven lang sport. Ook de jeugd- en locoburgemeester van Opmeer waren aanwezig om de kinderen toe te lichten wat ze nu precies gewonnen hadden.
Kinderen uitdagen om meer buiten te spelen, samen te werken aan het groepsgevoel en vooral actief bezig te zijn. Met dat doel voor ogen werden er door de bewegingsconsulenten van Team Sportservice op basisscholen springtouwtjes uitgedeeld. Scholen konden een filmpje insturen en de groep met de meeste sprongen. De Bonifatiusschool kwam als derde uit de bus. De kinderen van de groepen 3 en 4 hebben met elkaar zo vaak gesprongen, dat sinds vorige week een beweegbox in de gang staat. Daarin zitten leskaarten met opdrachten, die verwijzen naar de materialen in de box. Zo kunnen kinderen in de gang, of in een hoekje van de klas korte opdrachten doen, zodat ze daarna weer geconcentreerd en met meer energie verder kunnen werken in de klas. Met een grote zitbal, stuiterbal, frisbee, balanceerbord of yoga-matje wordt er aan kracht, focus en evenwicht gewerkt.