Afval scheiden basisschool van start

Nieuws

OPMEER – Basisscholen uit de gemeente Opmeer scheiden voortaan plastic, blik, pak, gft en papier op school en laten het ophalen. Basisschool Bonifatius is de eerste school in de gemeente Opmeer die hiermee start.
Chauffeurs van HVC geven donderdag 15 november om 08.45 uur les. Wethouder Bram Beemster leert de kinderen over afval scheiden en stimuleert hen om dat te gaan doen. Alle leerlingen van de school krijgen les van de HVC chauffeurs, die op de vuilniswagen rijden. De klassen ontvangen de verschillende afvalbakken om het afval in de klas te scheiden. Ook mogen ze een kijkje nemen bij de vuilniswagen.
Eerder konden scholen niet het afval gescheiden aanbieden, schoolafval werd gezien als bedrijfsafval en mocht daarom niet mee in de rit van het huishoudelijk afval. Door de afvalstoffenverordening aan te passen is dit nu wel mogelijk. Jong geleerd... geeft hoop voor de toekomst.
Naast de aanpassing van de verordening stimuleert de gemeente de scholen door de opstartkosten en de lessen en de lesmaterialen van HVC voor de school te betalen. Ook basisschool het Ruimteschip start binnenkort met de gescheiden afvalinzameling. De gemeente hoopt dat ook de andere scholen snel aansluiten.