Wie komt er alle jaren? - Sinterklaas en zijn pieten bezoeken Obdam

Nieuws
Sinterklaas en zijn Pieten komen naar Obdam. Met de koets gaan zij door het dorp. (Foto: aangeleverd)
Sinterklaas en zijn Pieten komen naar Obdam. Met de koets gaan zij door het dorp. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

OBDAM – Speculaas, pepernoten en marsepein liggen in de winkels. Dat betekent dat sinterklaasavond binnenkort wordt gevierd. De sint heeft beloofd ook Obdam te bezoeken. Kinderen met hun ouders zijn 18 november van harte welkom om Sinterklaas en zijn pieten binnen te halen. Iedereen is om 14.00 uur welkom op de hoek Dorpsstraat/Lutkedijk.

'En we zingen en we springen en we zijn zo blij.' Fanfare Muzieklust zorgt voor de muzikale omlijsting van de intocht. Alle aanwezigen kunnen uit volle borst de liedjes meezingen, die tijdens de route worden gespeeld. De grote groep loopt van de Dorpsstraat, Handelskade, Dr. Lohmanstraat weer naar de Dorpsstraat, dan van Burg. de Boerlaan, Van Wassenaerstraat, voor de kerk langs naar het Kerkplein.

Stops

Sinterklaas stapt op vier plaatsen uit de koets. Bij bouwbedrijf Mulder, kruising Dr. Lohmanstraat/Weerestraat/Boterstraat, hoek Dr. Lohmanstraat/Reigerlaan en hoek Nijenburglaan/Burg. de Boerlaan. Tijdens deze stops kunnen de kinderen Sinterklaas een handje te geven, iets te vragen of een tekening overhandigen. De intocht eindigt op het Kerkplein, waar iedereen gezamenlijk nog gezellig liedjes zingt en een paar kinderen een vraag aan Sinterklaas mogen stellen.
Doe mee

Wie wil gezellig meelopen door het dorp? Sinterklaas een handje geven? Een handje pepernoten bij Piet halen? Op de foto met selfiepiet? Een liedje zingen voor de roze Piet? Een tekening geven aan hoofdpiet? Dit keer neemt Sinterklaas veel meer pieten mee dan vorig jaar. Kom ook kijken en ga mee met de intocht.
Huisbezoek

In het weekend van 24 en 25 november, 1 en 2 december en op woensdag 5 december gaat de goedheiligman met zijn pieten op huisbezoek. Vanzelfsprekend vindt Sinterklaas het gezellig bedrijfsbezoeken af te leggen. Meer informatie of een afspraak maken? Neem contact op via sinterklaascomite@hotmail.com. Ook komt de sint met zijn gevolg op de basisscholen in Obdam. Alle kinderen moeten zorgen dat ze dinsdag 4 december op school zijn. Het belooft een gezellig feest te worden. Mis het niet!
De stichting St. Nicolaascomité Obdam bestaat uit Lucie Leeuw, Petra Groen, Roland Kramer, Nienke Klijn en Carola de Boer. Zij hebben hun best gedaan om van de intocht een groot feest te maken. Wie helpt hen mee en zingt 18 november luidkeels tijdens de intocht? Zo wordt Sinterklaas en zijn pieten warm onthaald.

Sinterklaas en zijn Pieten komen naar Obdam. Met de koets gaan zij door het dorp. (Foto: aangeleverd)
Sinterklaas en zijn Pieten komen naar Obdam. Met de koets gaan zij door het dorp. (Foto: aangeleverd)