Corrie handwerkt dertig jaar bij De Rozenstek

Nieuws
Tijdens de handwerkclub is Corrie niet alleen aan het handwerken, maar heeft het ook erg gezellig. (Foto: aangeleverd)
Tijdens de handwerkclub is Corrie niet alleen aan het handwerken, maar heeft het ook erg gezellig. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

AVENHORN – Corrie Bos heeft samen met Het Groene Hart een jubileum te vieren. De Avenhornse werd in de herfst van 1988 afgekeurd voor het werken in de slijterij in Spierdijk. "Ik had daar mijn slijterijdiploma voor gehaald, maar het zware sjouwwerk was niet bevorderlijk voor mijn rug. Op aanraden van mijn moeder werd ik lid van de handwerkclub De Rozenstek in de Rozenburcht. Ik was toen met mijn 47 jaar de jongste op de club, maar voelde me daar meteen thuis. Ik zat daar heerlijk ontspannen te borduren aan een kleedje, waar ik 23 jaar geleden niet meer aan toekwam. Mijn man en ik begonnen een café en dat bracht veel werk met zich mee. Elke herfst wordt in de Rozenburcht een fancy fair gehouden, om de zelfgemaakte handwerken te verkopen. De organisatie is best veel werk, maar ik help altijd graag. Al snel na mijn intrede in de vereniging werd ik gevraagd om in het bestuur te komen en werd penningmeester. De handwerkclub verhuisde in 1999 naar de nieuwe Rozenstaete, omdat de Rozenburcht gesloopt werd. De club bestaat ondertussen al 36 jaar."
Maar de 77-jarige Corrie gaat nog altijd blij naar haar handwerkclub en maakt nog steeds de mooiste dingen. Ook zorgt zij al jaren dat alle dames thee en koffie krijgen en gaat rond met koek of bonbons. Is er iemand jarig geweest, dan deelt Corrie extra grote koeken rond en de jarige wordt door iedereen uit volle borst toegezongen. Wie het leuk lijkt om een keertje te komen kijken hoe gezellig het is, kan woensdagmiddag eens binnenstappen in Wilgaerden, locatie Rozenstaete, Kantbeugel 19 in De Goorn.

Tijdens de handwerkclub is Corrie niet alleen aan het handwerken, maar heeft het ook erg gezellig. (Foto: aangeleverd)