Klanten van DEEN doneren 89.148 producten aan de Voedselbank

Partnerbijdrage
Klanten van DEEN doneren 89.148 producten aan de Voedselbank.
Klanten van DEEN doneren 89.148 producten aan de Voedselbank. (Foto: aangeleverd)

In november en december hebben de klanten van DEEN met veel enthousiasme producten ingezameld voor de Voedselbank. Er waren verschillende mogelijkheden om producten te doneren. In totaal zijn er door deze acties 89.148 producten ingezameld en gedoneerd.

Kom in actie voor de Voedselbank!

Voedselbanken in Nederland hebben op dit moment hard hulp nodig. Door de coronacrisis is de vraag naar voedselhulp toegenomen en zijn de voorraden onder druk komen te staan. Naast de steun die DEEN het hele jaar door al biedt aan de Voedselbanken (door producten die over datum dreigen te gaan of die te veel zijn besteld te doneren), wordt ieder jaar in november en december een grote actie in samenwerking met de klanten van DEEN georganiseerd.

Dit jaar werd klanten gevraagd zelf een product te kopen voor de Voedselbanken en daarnaast kon ook meegedaan worden aan de actie ‘koop een pak, doneer een pak’. Hierbij werd, gedurende 4 weken, bij aankoop van een bepaald product eenzelfde product gedoneerd aan de Voedselbank.

In 4 weken tijd zijn hierdoor de volgende aantallen producten ingezameld:

5.040 flessen Dreft afwas
29.568 pakken Unox
13.876 pakken Melkunie melk
25.000 zakken Landjuweel aardappelen
15.664 diverse producten

In totaal 89.148 producten. Een prachtig aantal waarmee de Voedselbanken heel veel van hun klanten blij kunnen maken. Ook in deze tijd hebben de klanten van DEEN laten zien dat zij de Voedselbank een warm hart toedragen.