Golgotha, het einde...?

  Nieuws

DE WEERE/OBDAM – Het lijdensverhaal van Jezus vormt al eeuwenlang een ongekende inspiratiebron voor vele componisten. Bach met zijn Matthäus Passion en Andrew Lloyd Webber’s Jesus Christ Superstar zijn enkele wereldberoemde voorbeelden. Een koorwerk dat veel minder beroemd is, maar daarom niet minder mooi, is Golgotha, het einde…? van componist en dirigent Frank Hoebe uit Spierdijk.
Het oorspronkelijke koorwerk heeft een metamorfose ondergaan en wordt nu volledig theatraal vormgegeven, waarbij de klassieke kooropstellingen losgelaten zijn en koor en solisten met spel en passie het verhaal vertellen. De rol van Jezus wordt gespeeld door Enrico Kors en Judas wordt vertolkt door Gerard Schipper. Het geheel wordt begeleid door een negenkoppig orkest onder leiding van de componist zelf, Frank Hoebe.
De voorstelling vindt plaats op palmzondag -25 maart- om 19.00 uur in de Lambertuskerk, aan de Driestedenweg in De Weere.. Entree 7,50 euro, ten bate van de kerk en op Goede Vrijdag -30 maart- om 20.00 uur in de Sint Victorkerk, aan de Dorpsstraat in Obdam. Entree eveneens 7,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar op de avond zelf.

Meer berichten