TopTurnen Opmeer laat internationaal van zich spreken

  Nieuws
TopTurnen Opmeer DGA: v.l.n.r. Zoë Voorthuizen, Sam van de Hilst, Mara Slippens en Tessa van Truijen. (Foto: aangeleverd)
TopTurnen Opmeer DGA: v.l.n.r. Zoë Voorthuizen, Sam van de Hilst, Mara Slippens en Tessa van Truijen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HOOGWOUD – Tijdens het zevende Internationale DGA toernooi in Colchester, Engeland, wonnen de dames van TopTurnen Opmeer divers eremetaal. Tessa van Truijen (Hoorn), Zoë Voorthuijzen (Volendam), Sam van de Hilst (Nieuwe Niedorp) en Mara Slippens (Spanbroek) waren samen met trainster Monique Zwarthoed, met nieuw geleerde oefenstof, afgereisd om internationale ervaring op te doen.
In de meerkamp finale behaalde Tessa een de tweede plaats op het toestel vloer. Zoë turnde op de sprong naar de derde plek en eindigde in de eind ranking op een vijfde plaats. Voor de benjamin Sam was een tiende plek een mooie opsteker in haar prille ontwikkeling. Mara turnde alleen op de brug en wist op dit onderdeel de winst te behalen.
Tessa van Truijen behaalde een zilveren medaille bij het onderdeel meerkamp. Zij zette gelijk de trend in het sterke deelnemersveld, tweede werd ze op de brug en eerste op vloer. Op de onderdelen balk en sprong haalde ze met twee stabiele oefeningen voldoende punten om zeker te zijn van de tweede plaats in het eindklassement.

Meer berichten