Toneelvereniging Rein Genoegen speelt klucht - In tante Bella's Beautysalon gebeurt van alles

  Nieuws
Rein Genoegen speelt de klucht Tante Bella's Beautysalon. Mis het niet! (Foto: aangeleverd)
Rein Genoegen speelt de klucht Tante Bella's Beautysalon. Mis het niet! (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

OBDAM – Toneelvereniging Rein Genoegen speelt vrijdag 20 en zaterdag 21 april om 20.15 uur de klucht Tante Bella’s Beautysalon in dorpshuis De Brink, Dorpsstraat 155 in Obdam. Het stuk is geschreven door Henk Roede. Twee bouwvakkers erven een ietwat verpauperde beautysalon. Ze willen het voor veel geld verkopen, maar dan moet er wel wat worden aangepast. En of dat allemaal zo makkelijk gaat... Een dolle klucht waar iedereen weer eens ouderwets kan lachen.
Het verhaal is eigenlijk heel simpel of toch ook weer niet? Tante Bella van Berend en Albert is overleden. Beide heren waren daar niet zo rouwig om, want een goede band met hun familielid hadden ze niet. Sterker nog, ze zijn zelfs blij met haar overlijden, ze erven nu immers een beautysalon. Het wat verpauperde gebouw moet wat opgeknapt worden en de heren kijken er luchtig tegenaan. Likje verf, wat aanpassingen en in de verkoop, daar is goud geld mee te verdienen. Maar is dit wel een goed plan? Het bedrijf moet natuurlijk wel draaiende gehouden worden tot de verkoop. En daarvoor is personeel nodig, toch? En wat betreft het klantenbestand van tante Bella. Pff, daar hebben de heren zich ook op verkeken. En trouwens, zijn zij wel de enige erfgenamen van hun overleden tante?

Zin in

Problemen genoeg voor de heren, die zich continu in absurde situaties bevinden. Een geweldige klucht met een waterval aan grappen, waarmee het publiek bedolven wordt. De spelers zitten goed in hun rol en hebben er veel zin in. En mede dankzij de tomeloze inzet van de technische commissie, maken het fraaie decor, de perfecte belichting en het gebruik van headset-microfoons het helemaal af.
Voorstellingen

Eerdere voorstellingen die Rein Genoegen heeft gespeeld om hun publiek te vermaken zijn Kolder in huize Holder, dat was een familievoorstelling waar de jeugd een grote rol in speelde. Voor sinterklaastijd werd ook een productie in elkaar gezet en stonden de leden met Heerlijk avondje van Sinterklaas op het podium. Elk jaar zorgt de vereniging dat zij met twee uitvoeringen op de bühne staan. Vorig jaar was dat Gouwe handjes, over een man die een neus heeft voor wat vrouwen denken, voelen en mooi vinden en later de sinterklaasvoorstelling Marselaas & Pepertaai, een stuk waar de ingrediënten van het snoepgoed door elkaar werd gehaald.
Allemaal leuke voorstellingen en nu dus de klucht Tante Bella's Beautysalon. Nieuwsgierig geworden? Een kaartje reserveren kan via reserveren@reingenoegen.nl of bel naar George Dekker 0226-452000.

Meer berichten