Jubileumconcert Kogge Klassiek

  Nieuws
Kogge Klassiek geeft een prachtig jubileumconcert met de uitvoering Carmina Burana. (Foto: aangeleverd)
Kogge Klassiek geeft een prachtig jubileumconcert met de uitvoering Carmina Burana. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

DE GOORN – Koor O Fortuna open zaterdag 21 april om 20.15 uur het jubileumconcert in de kerk, De Goorn 69 in De Goorn. Kogge Klassiek viert het tienjarig jubileum met een feestelijke uitvoering van de Carmina Burana van Carl Orff (1895-1982), met projectzangers, kinderkoor, solisten, pianisten, slagwerkers en koperblazers.
Het koor beleefde veel plezier aan het instuderen van de aansprekende koorwerken van dit meesterwerk en kijkt uit naar de uitvoering. De solistische delen van dit werk zijn ook stuk voor stuk verrassende composities. Componist Carl Orff liet zich inspireren door de teksten van vagantenliederen uit de middeleeuwen, schreef er zijn ritmische muziek bij en groepeerde de liederen rond drie thema’s (de lente, de taveerne en de liefde) met als resultaat een uitbundige schakering van klankkleuren. Het leven wordt gevierd in de Carmina Burana en dat is heel passend voor een jubileumfeest. Extra attractie vormt het enorme Rad van Fortuin dat voor in de kerk staat. Een werkgroep van het koor heeft aan de hand van een middeleeuwse illustratie het rad in het groot nagemaakt als symbool voor de inhoud van het muziekstuk. In de middeleeuwse belevingswereld speelt het lot een belangrijke rol. Vrouwe Fortuna beheerst het leven.
Een entreekaart kost 17,50, kinderen tot en met 12 jaar betalen 10 euro. Reserveren kan via info@koggeklassiek of bel. 06-13450548.

Meer berichten