Inschrijven Zusters van De Grael

  Nieuws
De Zusters van De Grael gingen vorig jaar sinds lange tijd weer op pad. (Foto: aangeleverd)
De Zusters van De Grael gingen vorig jaar sinds lange tijd weer op pad. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HOOGWOUD – Marie Klaver richtte in 1934 een afdeling van de Graal op in Hoogwoud en Opmeer. ‘Hulpvaardig zijn’ was een belangrijke waarde en iedereen hoorde erbij. ‘Sla je vleugels uit en wees jezelf bewust wat er buiten je gebeurt en ontmoet elkaar’ was de slogan.
Het Entourage bestaande uit Linda Groot, Elske Ringersma, Elsbeth Rood, Angelien Rood, Carla de Wildt en Anja Braas, bliezen vorig jaar het gedachtegoed van de Graal nieuw leven in en gaan jaarlijks op pad als ‘Zusters van De Grael’. Elke laatste zaterdag van de maand mei. Een nieuwe traditie kwam toen van de grond.
De zusters stappen zaterdag 26 mei weer op de fiets (elektrische fiets, desnoods auto is toegestaan). De zusters Greet, Liesbeth, Margriet en Cisca Groenewoud verzorgen een deel van de dag. Zij vertellen hun verhaal, zingen samen en staan stil bij de vrouw. De dag wordt rond 17.00 uur afgesloten in Huis van Egmond, waar borrels en bitterballen klaarstaan en ontmoeten daar tevens de fietsbroeders.
Ga ook mee op pad, inschrijven kan via zustersvandegrael@gmail.com. Verzamelen om 08.00 uur bij de RK kerk in Hoogwoud. Bijdrage 37,50 voor de hele dag. Meer informatie, zie Facebook: Zusters van de Grael.

Meer berichten