Theatervoorstelling Zuiver Aartswoud - Rundveemuseum en Woon- en werkboerderij vieren samen jubileum

  Nieuws
De cast van de locatievoorstelling die gehouden wordt op het erf van het Rundveemuseum. (Foto: Hanneke de Boer)
De cast van de locatievoorstelling die gehouden wordt op het erf van het Rundveemuseum. (Foto: Hanneke de Boer) (rodi.nl)

AARTSWOUD – Op een prachtig erf, in het centrum van Aartswoud, wordt hard gewerkt aan een bijzondere locatievoorstelling. Het Rundveemuseum en de Woon- en werkboerderij Aartswoud van Prinsenstichting vieren dit jaar samen hun vijfjarig jubileum. Om dit mooie moment in de spotlights te zetten is gekozen voor een locatievoorstelling op het eigen erf, gemaakt door inwoners uit Aartswoud en omgeving.
In de afgelopen vijf jaar is veel gebeurd en hebben beide instellingen hard gewerkt om er een gezamenlijk succes van te maken. Het Rundveemuseum kent vele activiteiten die zich op het erf en in de stal afspeelden en de woon/werkboerderij houdt zich elke dag bezig met de dieren op het erf en er wordt stevig gebouwd aan mooie projecten. Alle reden dus om dit jubileum op een bijzondere manier te vieren. Een theatervoorstelling op eigen erf was een wens van beide organisaties.

Puurheid

De voorstelling gaat over de puurheid van Aartswoud. Immers, waar vind men nog een dorp waar de mensen zo met elkaar verbonden zijn? Een klein paradijs, waar de horizon zich uitstrekt over de velden en waar mens en dier dicht bij elkaar samenleven. Maar wat gebeurt er als die puurheid doorbroken wordt? Als er arrangementen ontstaan zoals geitenyoga, koken met hooi en Aartswoud verkocht wordt? Wat als de stadse perikelen een dorp bestormen en de rust ver te zoeken is…
Samenwerking

In samenwerking met de dames van Stichting Culturele Staten wordt heel hard gewerkt aan een voorstelling die het laatste weekend van mei en het eerste weekend van juni gepresenteerd wordt. Maar liefst veertig mensen zijn betrokken bij dit project; als speler, bouwer, of organisator. Heleen van Wiechen en Kirsten Dijk zijn professionele theatermakers die dit project van begin tot eind begeleiden. De voorstelling wordt mede mogelijkheid gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Stichting Het Glaswerk, Rabobank West-Friesland en Gemeente Opmeer.
Voorstelling

Het publiek kan de voorstelling bijwonen op 25, 26 en 27 mei en op 1, 2 en 3 juni. Kaarten bestellen, à 10 euro voor een volwassene en voor een kind tot en met 12 jaar 5 euro, kan via www.rundveemuseum.nl of tijdens de openingstijden van Agrarisch Centrum Van der Bel in Nieuwe Niedorp, Koenis Dierenspeciaalzaak in Opmeer en Café de Stompe Toren in Aartswoud (op vrijdag- en zondagavond). Wacht niet te lang, want deze bijzondere voorstelling wil niemand missen.

Meer berichten