Dwalen langs tuinen

  Nieuws
De tuin van de familie Meeuwis is dit weekend te bezoeken. (Foto: aangeleverd)
De tuin van de familie Meeuwis is dit weekend te bezoeken. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

OPPERDOES – De Groene Route bestaat uit een groep gepassioneerde tuineigenaren en kwekerijen in Noord-Holland. De deelnemers willen anderen graag laten meegenieten van prachtige privé-tuinen, inspirerende groen-ontwerpen en het assortiment planten van bijzondere kwekers.
Duurzaamheid en milieubewust werken staat bij allen hoog in het vaandel. Dit jaar worden zes gezamenlijke open weekenden gehouden en één avondopenstelling. In het weekend van 26 en 27 mei staan in de tuinen al volop vaste planten en late bollen te pronken. Wandel langs vijvers en borders vol Alliums, geniet van Geranium, Akelei en vele andere voorjaarsdiva´s.
De tuin van de familie Meeuwis, Zuiderweg 6 in Opperdoes staat dit weekend van 11.00 tot 17.00 uur open voor belangstellenden. De tuin staat aan de rand van het pittoreske dorpje Twisk, waar veel monumentale boerderijen te zien zijn. De 3.500 m² grote oppervlakte achter het houten boerenhuis is een complete verrassing voor bezoekers. Het pad voert van een schaduwgedeelte met hoge bomen naar een oude boomgaard omringd door diverse bloemrijke borders ingedeeld op kleur. Ook twee grote natuurlijke vijvers zijn te bezichtigen. Loop over het bruggetje en geniet van een natuurlijk aangelegde waterval en een klein eiland met diverse vogels.
Voor meer informatie en deelnemers, kijk op www.degroeneroute.nl.

Meer berichten